Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Hradci Králové se objevila další falešná sbírka na hluchoněmé. Policie před podvodníky varuje

Není to poprvé a pravděpodobně ani naposledy. U jednoho z obchodního centra v centru Hradce Králové se objevil muž s deskami v ruce. Kolemjdoucí se pokusil přesvědčit o sbírce pro hluchoněmé. Šlo však o podvodníka, který skončil v rukou cizinecké policie.

„Operační důstojník přijal na tísňové lince oznámení, že se v ulici Akademika Bedrny na parkovišti nákupního centra pohybuje muž, který se vydává za hluchoněmého a vybírá peníze na falešnou sbírku,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.  

Přivolaná hlídka muže na místě skutečně našla. U sebe měl desky s logem falešné nadace a také finanční hotovost. Během vyšetřování na místo přišlo i několik dalších svědků, kteří mu přispěli. Muž dostal pokutu v hodnotě deset tisíc korun. Jelikož se jednalo o cizince, na místo dorazila i cizinecká policie.  

Podle strážníků nejde o ojedinělý případ. Podobní podvodníci se pohybují především kolem velkých obchodních center a využívají dobrosrdečnosti. Obecně však platí, že každá sbírka pořádaná na území města musí být schválena magistrátem a zároveň je o ní informována i městská policie. 

„Všichni účastníci sbírek u sebe musí mít osobní jmenování s průkazem totožnosti, kopii o povolení sbírky, zapečetěnou kasičku, kartičku pořádající organizace a alespoň jeden z nich musí být plnoletý,“ uvádí mluvčí strážníků.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky Hradec Králové, obchodní centrum, Cizinecká policie, podvodník, hluchoněmá, sbírka, podovod, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se objevila další falešná sbírka na hluchoněmé. Policie před podvodníky varuje  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.