Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradec Králové chce pronajímat část historického domu U Špuláků

Radnice Hradce Králové chce pronajmout část památkově chráněného historického domu U Špuláků na Velkém náměstí. Představitelé města míní, že pronájmem dosud nevyužívaných prostor by mohlo město do rozpočtu získat statisíce korun ročně. V domě jsou reprezentativní prostory města, konají se v nich svatby či jiné společenské akce a slavnostní akty.

K pronájmu budou prostory ve druhém a třetím patře. Od reprezentativních prostor města jsou oddělené a jejich pronájem pořádání svateb a jiných akcí nijak neovlivní. Část prostor ve sklepení město již nyní jednorázově pronajímá, například pro výstavy. V minulosti měla radnice představu, že by volné prostory v domě pronajala vysokým školám pro ubytování hostujících profesorů. Tento záměr se nenaplnil.

Prostory v nadzemních podlažích by si mohla pronajmout například právní kancelář či zastoupení renomované zahraniční firmy. Ročně by město podle náměstka mohlo při pronájmu všech zamýšlených prostor získávat nejméně zhruba 600 tisíc korun, které by mohlo použít na údržbu domu či svého jiného majetku.

Měšťanský dům U Špuláků, jehož červená fasáda nejde na náměstí přehlédnout, patří k nejvýznamnějším měšťanským objektům v Hradci. V letech 2009 až 2011 město dům nákladem 53 milionů korun opravilo. Před opravou byl dům ve velmi špatném stavu, nejvíce zchátralá byla střecha a všechny rozvody. Dům je zajímavý i tím, že se v něm v roce 1859 narodil významný hradecký starosta František Ulrich.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, reality, památky, Hradec Králové, dům, Velké náměstí, František Ulrich, historický dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce pronajímat část historického domu U Špuláků  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.