Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká psychiatrie zítra pořádá den otevřených dveří

Psychiatrická klinika Fakultní nemocnice Hradce Králové zítra pořádá den otevřených dveří, připojí se tak k letošním Týdnům duševního zdraví. Návštěvníky čeká prohlídka budovy, tematická přednáška o zásadách první pomoci v psychiatrii nebo ukázka canisterapie.

„Den otevřených dveří začne o půl třetí úvodním slovem primářky Jely Hrnčiarové, následovat bude přednáška na téma „Zásady první pomoci včetně psychiatrické“,“ uvedl mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Program bude probíhat ve výukovém centru v budově psychiatrické kliniky.

Od čtyř hodin odpoledne bude následovat prohlídka částí kliniky, na kterou naváže vystoupení dětí ze ZUŠ Habrmanova. Od pěti hodin bude možné zhlédnout ukázku canisterapie. Po celou dobu akce bude připravena prodejní výstava výrobků pacientů psychiatrické kliniky.

Psychiatrická klinika má šedesát lůžek akutní péče a poskytuje psychiatrickou neodkladnou i plánovanou péči v celém spektru duševních poruch. Pod zdejší kliniku spadá i detašované pracoviště Léčebny návykových nemocí v Nechanicích, kde se léčí ženy i muži závislí na psychoaktivních látkách, alkoholu a patologičtí hráči.

Hradeckou kliniku tvoří tři oddělení – A, B a C. Na uzavřeném oddělení A a B jsou například pacienti se schizofrenií, se sebevražedným jednáním nebo s poruchami příjmu potravy. Otevřené oddělení C se zaměřuje především na léčbu pacientů s afektivními a neurotickými poruchami. Zájem pacientů o léčbu však dlouhodobě převažuje kapacitní možnosti kliniky.   

Týdny pro duševní zdraví se v celé České republice konají tradičně od 10. září do 10. října, například v minulém roce se konalo více než 160 akcí ve 42 městech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN HK

Štítky psychiatrie, FN HK, nemocnice, den otevřených dveří, duševní zdraví, psychiatrická klinika, klinika, pacient, Hradec Králové, Jakub Sochor, Česko, Nechanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká psychiatrie zítra pořádá den otevřených dveří  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.