Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bouře na Hradecku lámala stromy. Přívalový déšť zatopil sklepy

Hasiči na Královéhradecku zasahovali kvůli silnému dešti a bouřkám u desítky událostí. Nejčastěji odstraňovali ze silnic spadlé stromy, větve a čerpali vodu ze sklepů. Nikdo nebyl zraněn. Nejhorší situace s přívalovým deštěm byla v Káranicích, Chudeřicích a Obědovicích. Spadlé stromy a větve odstraňovali hasiči z komunikací v Hradci Králové, Lišicích, na silnici první třídy číslo 35 u Sadové a v Kosicích.

"Konkrétně v Káranicích byla nasazena čerpadla v asi dvacítce rodinných domů a garážích. V obci se také tvořily laguny z vody, která nestačila odtékat místní kanalizací. Z preventivních důvodů byly na místa navezeny pytle s pískem. Kolem 23:00 se situace uklidňovala, jednotky se vracely zpět na své základny kolem druhé hodiny ranní," řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Na čerpání vody ze zatopených prostor se podíleli profesionální i dobrovolní hasiči.

Podle meteorologů dnes silné bouřky v Královéhradeckém kraji nehrozí. Mělo by být polojasno až oblačno, místy přechodně až zataženo, přeháňky nebo bouřky jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty budou mezi 26 až 29 stupni Celsia, na horách kolem 20.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, počasí, hasiči, bouře, Hradecko, strom, Královéhradecký kraj, bouřka, Hradec Králové, Kosice, Lišice, Chudeřice, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouře na Hradecku lámala stromy. Přívalový déšť zatopil sklepy  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.