Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zítra otevírá aquacentrum v Městských lázních, děti do 10 let mají vstup zdarma

Na první prázdninový den po půlroční covidové pauze opět otevře aquacentrum v Městských lázních v Hradci Králové. Děti do 10 let budou mít celý červenec od pondělka do čtvrtka vstup zdarma. Pohyb po aquaparku je možný bez respirátoru, ten návštěvníci musí mít jen u vstupu, v šatnách ho mohou odložit.

Už zítra se návštěvníci aquacentra mohou těšit na všechny atrakce včetně tobogánu a unikátního vlnobití, které je funkční technickou památkou. V provozu budou všechny relaxační bazénky a vířivky, dětský koutek se skluzavkou a nafukovacím hradem. V případě pěkného počasí se otevře i venkovní terasa s lehátky. Možný bude i průchod na plavecký bazén nebo slunnou loučku.  

Nejmenší návštěvníci budou mít dokonce v určené dny po celý červenec vstup do Městských lázní zdarma. Od pondělí do čtvrtka nemusí děti do 10 let v doprovodu dospělého nic platit. A pátek pak budou mít děti do 15 let vstupné od 14 hodin za polovinu.  

„Během uzavření aquacentra zaměstnanci plaveckého areálu provedli řadu technických úprav, přestože finanční rozpočet byl vzhledem k pandemii značně omezen. Některé upoutají hned, jiné a mnohdy i důležitější a nákladnější, zůstávají skryté v technickém zázemí,“ uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.

Během covidové uzávěry se vyměnily náplně ve filtrech rekreačního bazénu. U vířivky se původní filtrační písek vyměnil za kvalitnější filtrační sklo. „Opraveno bylo také zázemí vířivky, průsaky vody u šaten. Bohužel některé další průsaky jsou vzhledem ke stáří budovy prakticky neřešitelné,“ dodává Bernhardová.

Aquacentrum v Městských lázních bude fungovat v nezměněné otevírací době, ve všední dny od 10 do 21 hodin, o víkendech a svátcích od 10 do 20 hodin. Ceny vstupného zůstávají stejné jako vloni.

Aby se návštěvníci mohli přijít vykoupat do aquacentra, potřebují stejně jako v případě návštěvy koupaliště Flošna negativní test na covid-19, doklad o očkování nebo čestné prohlášení o provedeném samotestu. Návštěvníci jsou také povinni dodržovat rozestupy. Respirátor je nutný ve vstupních halách a komunikačních chodbách, po vstupu do šaten ho lidé mohou odložit do skřínky.

„Věříme, že epidemie je již na ústupu a otevření je již trvalé. Vždyť koupání, saunování a plavání je ideální aktivita na posílení imunity,“ dodává na závěr Jaroslava Bernhardová.

Ohodnoť článek

Foto Správa nemovitostí HK

Štítky aquacentrum, Městské lázně, Hradec Králové, bazén, respirátor, děti, vstup zdarma, lázně, šatna, vířivka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra otevírá aquacentrum v Městských lázních, děti do 10 let mají vstup zdarma  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.