Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

U hradecké Flošny řada řidičů nechává svá auta na cyklostezkách. Hrozí pokuty, upozorňují strážníci

Parkoviště u koupaliště Flošna je vytížené celoročně, lidé tu často nechávají vozidlo a dál pokračují do centra Hradce Králové pěšky. Ve dnech teplého počasí je nalézt volné místo ještě komplikovanější a řidiči svými auty blokují cyklostezky a stezky pro pěší.

Rozsáhlá plocha před koupalištěm Flošna v Hradci Králové již několik let funguje mimo jiné jako záchytné parkoviště, tzv. park and ride. Lidé tu mohou zaparkovat bez zbytečného stresu a parkovacích poplatků a dál do centra pokračovat MHD nebo pěšky – na Velké náměstí dojdou zhruba do patnácti minut. Jenže v letních měsících, zejména ve dnech, kdy město sužuje tropické počasí, může být zaparkovat před koupalištěm dost komplikované – a to jak pro ty, kteří míří dál do centra města, tak pro ty, kteří chtějí na koupaliště.

Návštěvníci často proto parkují i tam, kde nemají. „Upozorňujeme, že podél areálu koupaliště vede frekventovaná cyklostezka a stezka pro pěší. Na těchto místech není možné parkovat,“ apeluje Městská policie Hradec Králové.

Někteří řidiči však upozorňují na to, že nejde ani tak o plné parkoviště, jako spíš o stín. „U Flošny parkuju denně a ještě se mi nestalo, že bych nezaparkoval. Ano, někdy to dá víc práce, ale myslím, že hlavním důvodem, proč někteří řidiči parkují tam, kde nemají co dělat, je to, že je na těchto místech stín – na rozdíl od zbytku parkoviště,“ uzavírá řidič Antonín Černý.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky Flošna, parkování, Hradec Králové, městská policie, koupaliště, cyklostezka, Antonín Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U hradecké Flošny řada řidičů nechává svá auta na cyklostezkách. Hrozí pokuty, upozorňují strážníci  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.