Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nový hotel Aldis otevře v dubnu příštího roku, stavba podraží o 10 milionů

Na místě bývalých „schodů do nebe“ už dlouhé měsíce vzniká nový hotel Aldis. Ten má podle stavitele otevřít už za necelý rok – v dubnu 2022. Kvůli současnému růstu cen však stavba hotelu výrazně podraží, a to zhruba o deset milionů korun.

Rozestavěné budovy se letos výrazně prodraží, ceny některého materiálu ve srovnání s loňským rokem vzrostly až dvojnásobně. Vzhůru letí ceny výrobků ze železa, plastických hmot, izolačních materiálů na fasády nebo stavebního řeziva,“ uvedl pro Českou televizi majitel nového hotelu Aldis Petr Kulda. Jeho původní odhad na cenu stavby 230 milionů korun už neplatí, hotel bude dražší minimálně o deset milionů. Pokud by byly stavební práce teprve na začátku, bylo by zdražení ještě výrazně vyšší.

Čtyřhvězdičkový hotel Aldis, který vzniká na místě vybydleného paneláku, kterému se ironicky přezdívalo „schody do nebe“, má otevřít už v dubnu příštího roku. Investorem je hradecká firma Stako, která v roce 2010 otevřela také hotel Tereziánský dvůr.

„Myšlenka na přestavbu „schodů do nebe“, jak se říkalo původní nikdy nedokončené stavbě z devadesátých let, tu je skoro 20 let a není moje. Díky tomu, že jsme v Hradci realizovali podobný projekt a známe dobře kongresové prostředí, jsme do toho šli. Navíc jsem měl jako Hradečák a stavař vztek, že původní objekt na tak krásném místě chátrá a nic se dlouhou dobu neděje,“ říká Petr Kulda, majitel stavební firmy Stako.  

Výstavba hotelu Aldis je rozdělena na dvě etapy. V první etapě vyroste hotel s kapacitou sto pokojů, restaurací a veškerým kongresovým zázemím. V druhé etapě má pak vzniknout druhá budova se stejnou kapacitou. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stako

Štítky hotel, Aldis, stavba, Hradec Králové, kongres, otevření, cena, Kongresové centrum Aldis, schodiště, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Thomas Greg

Zkoušeli jste bez úspěchu získat půjčky od bank? Naléhavě potřebujete peníze, abyste se dostali z dluhů? Potřebujete peníze na rozšíření nebo založení vlastního podnikání? Poskytujeme půjčky s tvrdými penězi a všechny ostatní typy půjček s úrokovou sazbou od 3% do 5%. Poskytujeme půjčky NationWide v rozmezí od 3 000,00 do 100 milionů USD / POUNDS / EURO. Financujeme 100% a LTV 75% -85% na pořízení nemovitosti, Odpovězte na tento whatsapp: +447451280545 nebo e-mail: sllcapitaluk@gmail.com

Čtvrtek, 24. června 2021, 20:42Odpovědět

Zdeněk Pavel Kranz

Na obrázcích se střídají obrazy z přepadení , nebo co? Nejde to vymazat, nejde to zastavit. Představujete vrcholnou nevychovanost a drzost a nebo neschopnost něco sdělit normálním lidem česky a srozumitelně. Tak takovým způsobem představujete svou nadřazenost nad čtenářem (konzumentem), který je většinou úplný ......, nebo už nestačí vaší době.

Středa, 23. června 2021, 09:35Odpovědět

Nový hotel Aldis otevře v dubnu příštího roku, stavba podraží o 10 milionů  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.