Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové vyočkovala přes 100 tisíc dávek. Jde o nejvytíženější centrum v kraji

Největší a zároveň nejvytíženější očkovací centrum v Královéhradeckém kraji podalo přes 100 tisíc dávek vakcíny proti onemocnění COVID-19. Fakultní nemocnice Hradec Králové byla první, která začala v kraji očkovat. První dávku podala 2. ledna. V současnosti se na nový termín k očkování čeká zhruba 10 dnů.

Každý pracovní den je v hradecké nemocnici vyočkováno zhruba 900 dávek vakcíny. O víkendu se počet pohybuje kolem 1500 dávek. Ze statistik vyplývá, že hradecká nemocnice podala zhruba třetinu všech dávek aplikovaných v Královéhradeckém kraji.  

„Na dvou očkovacích místech v areálu nemocnice zajišťuje podávání vakcíny v pracovních dnech odpoledne a o víkendech průměrně 14 očkovacích týmů, další lidé zajišťují provoz kartoték, navigaci zájemců o očkování či s očkováním spojenou administrativu,“ uvedl vedoucí očkovacího centra Pavel Kosina

V areálu nemocnice se v současné době očkuje v ambulantním Pavilonu interních oborů a také v Pavilonu akademika Bedrny. Očkuje se každý pracovní den od 15:30 do 19:30. O víkendech jsou očkovací místa v provozu od 8:00 do 18:00. Nemocnice v současné době očkuje výhradně vakcínou firmy Pfizer/BionTech. Vakcíny od firmy Astra Zeneca a Moderna dostávají praktičtí lékaři. 

Na termín se čeká několik dní 

Fakultní nemocnice Hradec Králové je v těchto dnech nejvytíženějším očkovacím centrem v Královéhradeckém kraji. Dnes tam bylo ve frontě na vakcínu 8,8 tisíc lidí. Průměrná doba čekání na volný termín se pohybuje kolem deseti dnů.  

Druhým nejvytíženějším místem je očkovací centrum v jičínské nemocnici. V současnosti je tam ve frontě zhruba 3,2 tisíc lidí. Na volný termín se čeká zhruba 11 dnů. 

Naopak nejmenší zátěž eviduje očkovací místo v Oblastní nemocnici Náchod. Ve frontě na očkování jsou necelé dvě stovky zájemců. Volný termín je lidem přidělen maximálně do tří dnů. Mezi další nejméně zatížená očkovací místa patří EDUMED - očkovací centrum v Jaroměři, nemocnice ve Vrchlabí nebo Náchodě. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky FNHK, Hradec Králové, nemocnice, COVID-19, očkování, statistika, čekání, PIN, SMS, Královéhradecký, kraj, přehled, fronta, čekací doba, Fakultní nemocnice Hradec Králové, vakcína, Královéhradecký kraj, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Oblastní nemocnice Nách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Hovorka

Průměr 10 dní čekání znamená např. v mém případě tři týdny od registrace. Centrum pokrývá celý okres a to je špatně, nestíhá, měli se to rozdělíit do menších center. Ale jsme konečně ve fázi, kdy už jsou naočkování aspoň první dávkou téměř všichni co chtěli...

Neděle, 20. června 2021, 09:52Odpovědět

Fakultní nemocnice Hradec Králové vyočkovala přes 100 tisíc dávek. Jde o nejvytíženější centrum v kraji  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.