Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Bývalé transfuzní oddělení hradecké nemocnice jde k zemi

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové probíhá demolice budovy bývalého transfuzního oddělení. Bourací práce a úpravy prostoru mají být dokončené v srpnu. Transfuzní oddělení je od prosince v nové budově za 140 milionů korun.

Původní budova transfuzního oddělení už nesplňovala požadavky moderní medicíny, proto jde nyní k zemi. Šlo o jednu z nejstarších budov v areálu nemocnice.

Stavba nové moderní budovy začala v druhé polovině srpna 2019. A v prosinci loňského roku sem poprvé zamířili dárci krve. „Nová budova transfuzního oddělení splňuje nejpřísnější požadavky kladené na výrobce léčiv z lidské krve a na laboratoře oboru transfuziologie a imunohematologie," uvedl primář transfuzního oddělení Vít Řeháček.

Transfuzní oddělení odebírá bezpříspěvkovým dárcům krev a krevní složky, které dále zpracovává, vyšetřuje a dodává transfuzní přípravky na oddělení nemocnice, kde ji dostávají pacienti.

Fakultní nemocnice Hradec Králové je největším zdravotnickým zařízením na východě Čech. Má na 39 pracovištích víc než 1 300 lůžek a každoročně hospitalizuje kolem 41 000 pacientů, z toho zhruba 40 procent podstoupí operaci. Zaměstnává více než 5 tisíc lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN HK

Štítky demolice, nemocnice, krev, transfuzní oddělení, FN HK, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalé transfuzní oddělení hradecké nemocnice jde k zemi  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.