Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dvůr Králové vyvěsil běloruskou vlajku, na krajském úřadě v Hradci bude vlát nejpozději na konci září

Vyvěšením historické běloruské vlaky město Dvůr Králové nad Labem podpořilo občany v Bělorusku, kteří usilují o demokracii. Běloruská vlajka bude do konce tohoto měsíce vyvěšena i na Pivovarském náměstí u Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Královédvorští městští zastupitelé jednali na svém zářijovém zasedání mimo jiné i o politické situaci v Bělorusku. Podnět podala zastupitelka Veronika Tomková (DKoalice), která je požádala o vyjádření podpory běloruským občanům, kteří bojují za demokracii ve své zemi. 

„Zastupitelé města tak ve svém usnesení odsoudili represivní postup běloruské policie a dalších orgánů vůči vlastním občanům a vyjádřili podporu občanům Běloruska, kteří požadují spravedlivé prezidentské volby,“ řekla mluvčí městského úřadu Miroslava Kameníková.

Na znamení této podpory je historická bílo-červeno-bílá běloruská vlajka vyvěšena od dnešního dne na budově královédvorského městského úřadu. Vlát tu bude týden.

Běloruskou vlajku vyvěsí před svým sídlem také Krajský úřad Královéhradeckého kraje na Pivovarském náměstí. Dojde k tomu nejpozději do konce tohoto měsíce.

Ohodnoť článek

Foto Město Dvůr Králové nad Labem

Štítky vlajka, Bělorusko, Dvůr Králové, solidarita, demokracie, Krajský úřad Královéhradeckého kraje, Dvůr Králové nad Labem, krajský úřad, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové vyvěsil běloruskou vlajku, na krajském úřadě v Hradci bude vlát nejpozději na konci září  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.