Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vyřazené sanitky budou používat skalní záchranáři i hasičská škola

Záchranná zdravotnická služba Královéhradeckého kraje vyřadila ze své služby tři sanitní vozy. Královéhradecký kraj je proto nabídl příspěvkovým organizacím, ty však o auta neprojevily zájem. Sloužit tak budou především k výcviku nových záchranářů a hasičů.

„Sanitky vozového parku krajské záchranky pravidelně nahrazujeme novými vozy, ty vyřazené nabízíme k dalšímu využití například ostatním složkám IZS, pro které je pořízení nového vozu většinou nákladná investice a obtížně na ni shánějí peníze. Nabídli jsme k dalšímu využití tři sanitky, které už mají nejlepší léta za sebou, ale stále jsou v dobrém technickém stavu," říká náměstek hejtmana Aleš Cabicar (TOP 09).

Konkrétně jde o tři sanitní vozidla typu Volswagen Transporter. Vozidla v roce 2009 a 2010 pořídil Zdravotnický holding KHK pro zdravotnickou záchrannou službu, která je doposud používala, a v roce 2015 a 2016 je převedl do majetku kraje. Letos záchranka sanitky přestala využívat, a proto je kraj nabídl k dalšímu využití prostřednictvím portálu příspěvkových organizacím. Ty o ně však zájem neprojevily.

Rada Královéhradeckého kraje se proto rozhodla předat darem vozy Skalní záchranné službě, Ústřední hasičské škole Bílé Poličany a Hasičskému záchrannému sboru Královéhradeckého kraje.

Skalní záchranná služba vozidlo využije především pro záchranné práce ve složitém terénu. Používat ho budou i zásahy v Chráněné krajinné oblasti Broumovsko.

Hasičská škola bude vozy používat při kurzech vyprošťování osob z havarovaných motorových vozidel a v kurzech zdravotní přípravy, dále při zabezpečení soutěží v požárním sportu a letních táborů mladých hasičů.

Hasičský záchranný sbor auto využije k zajištění základní zdravotnické pomoci. Dále sanitky využije při cvičení jednotek požární ochrany, speciální odborné přípravě například při výcviku lezců, potápěčů i při zdravotnickém zajištění sportovních akcí a jiných služebních aktivit sboru.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky sanitka, Královéhradecký, kraj, dar, vyřazené, auto, hasiči, škola, převod, výcvik, Královéhradecký kraj, zdravotnická záchranná služba, Aleš Cabicar, TOP 09, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyřazené sanitky budou používat skalní záchranáři i hasičská škola  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.