Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Krkonoš přijely o víkendu tisíce lyžařů

Do SkiResortu Černá hora - Pec přijelo tento víkend kolem 5000 lyžařů. K dispozici měli asi 12 kilometrů sjezdovek, na nichž leží od 30 do 60 centimetrů sněhu včetně čerstvého. Další rozšíření provozu středisko zatím neplánuje, řekla dnes Zina Plchová ze SkiResortu Černá hora - Pec.

"Jezdí se v areálech Černá Hora a Pec pod Sněžkou, i v následujících dnech platí standardní ceník běžné sezony. Jak na Černé hoře, tak v okolí Pece jsou upraveny některé běžecké tratě," uvedla Plchová.

První víkendové lyžování má za sebou také areál ve Špindlerově Mlýně, který zahájil provoz v pátek. Za tři dny přijelo zhruba 6500 lidí. "Budeme dál pokračovat se sedačkovou lanovkou na Pláně ze Svatého Petra a lanovkou na Hromovku, pojede modrá sjezdovka ve Svatém Petru a nová Hromovka," řekl vedoucí skiareálu ve Špindlerově Mlýně René Hroneš.

Oproti víkendu středisko odstaví nejméně do čtvrtka sjezdovky na Medvědíně. Podle Hromeše je nutné je připravit na vánoční sezonu a v týdnu není jejich návštěvnost tak vysoká.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Královéhradecký, AUDIO, Krkonoše, Černá hora, Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn, Svatý Petr, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Krkonoš přijely o víkendu tisíce lyžařů  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.