Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Statistiky ze kterých mrazí. Loni na Královehradeckých silnicích zemřelo 18 lidí, letos už vyhaslo 45 životů

Ještě není ani konec roku, ale letošní rok je na našich silnicích bohužel tragicky rekordní. Dnešní nehodou na Rychnovsku vyhaslo na Hradecku letos už 45 životů. Víc si obětí si vyžádaly nehody naposledy v roce 2012. V porovnání s loňským rokem je letošní tragický rok na silnicích o to markantnější.

Roky 2011 a 2012 se zatím zapsaly do rekordních statistik, které nikoho nepotěší. Na Královehradecku tehdy zemřelo při dopravních nehodách v každém roce shodně 57 lidí. Od té doby každoročně číslo klesalo a loni se naopak výrazně zmenšilo, jelikož před rokem zemřelo „pouze“ 18 lidí.

Jenže letošní rok ani neskončil a už se o něm hovoří, jako o nejtragičtějším roce za posledních šest let, a to je před námi ještě prosinec, který ve statistikách patří k nejtragičtějším měsícům v roce. Může za to především předvánoční stres a také alkohol za volantem, převážně během Silvestra.

Nejtragičtějším měsícem tohoto roku se (zatím) stal červenec během kterého vyhaslo hned 7 životů. Za vysoký počet během letních prázdnin může střet automobilu s vlakem, při kterém zemřela čtyřčlenná rodina, včetně dvou dětí.  Událost se navíc stala nejtragičtějším případem srážky vlaku a auta od roku 2004.

Před 14 lety se podobná nehoda na Hradecku také stala. 4. dubna 2003 se autobusu MHD srazil s vlakem na železničním přejezdu v Březhradě. Při nehodě zemřeli čtyři lidé a čtyři osoby skončily v nemocnici.

Valnou příčinou dopravních nehod je podle policejních statistik nepříměřená rychlost, předjíždění v nepřehledném úseku, nebo nepozornost.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KŘP Královehradeckého kraje

Štítky Policie, dopravní nehody, statistiky, silnice, havárie, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statistiky ze kterých mrazí. Loni na Královehradeckých silnicích zemřelo 18 lidí, letos už vyhaslo 45 životů  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.