Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jen letos zemřelo na Královehradecku v rámci dopravních nehod 35 lidí, mnohem více než loni

Dopravních nehod v Královehradeckém kraji letos výrazně přibylo. V porovnání s předchozím rokem k aktuálnímu měsíci bylo loni jen ve dvou měsících méně nehod než letos. A bilance? Jen za říjen zemřelo na Hradecku šest lidí a celkově počet obětí stoupl na 35. Loni za stejné období pouze 13.

První oběti v tomto měsíci byl řidič v Červené Třemošné, který se zabil nárazem do mostku. Dva týdny nato se během víkendu staly další dvě smrtelné nehody. V Černilově zemřela jedna osoba po nárazu do stromu a den poté se v Horní Olešnici stala dopravní nehoda, při které se vážně zranil řidič. I přes rychlou první pomoc, ale nakonec po převozu do nemocnice zemřel. 

Hrůzostrašný víkend měl nakonec za následek i třetí oběť, když 22letý řidič dostal smyk, auto se převrátilo a mladý muž zemřel na místě. Smutné statistiky navýšil řidič v neděli, který v Hradci Králové při předjíždění narazil do traktorku a na místě svým zraněním podlehl. 

Výčer všech smrtelných nehod by byl bohužel příliš dlouhý, nicméně říjen ještě neskončil, ale letos je to již druhý nejtragičtější měsíc v počtu smrtelných nehod. Červen je zatím smutným vítězem této statistiky, kdy při dopravních nehodách na Hradecku zemřelo 7 lidí. 

"Dopomohla" k tomu především nehoda v Černožicích na Královéhradecku, kdy auto se čtyřmi osobami, včetně dvou dětí vjelo přímo pod rozjetý vlak. Ani jeden z nich srážku nepřežil, cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Tato událost patří mezi nejtragičtější události na Královehradecku v posledních letech.

A co je za zvýšením smrtelných nehod? V mnoha případech hrál roli alkohol, nicméně z pohledu letošních statistik je dopravních nehod, kdy řidiči sedli za volant pod vlivem alkoholu, méně. V porovnání s loňským rokem jen v červnu a srpnu letošního roku, bylo na silnících více opilých řidičů než ve stejném období za loňský rok. 

Autoři | Foto HZS HK

Štítky Nehoda, auto, úmrtí, statistika, Královéhradecký kraj, dopravní nehoda, Třemošná, Černilov, Horní Olešnice, Hradec Králové

Jen letos zemřelo na Královehradecku v rámci dopravních nehod 35 lidí, mnohem více než loni  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.