Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie na Královéhradecku zadržela 7 cizinců bez pracovního povolení

Policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje ve středu dne zkontrolovali zhruba 30 cizinců při pracovní činnosti v jedné z menších obcí na Královéhradecku. Při pobytové kontrole zjistili 7 cizích státních příslušníků, kteří pracovali na třídičce ovoce, avšak bez potřebných dokumentů opravňujících je k výkonu zaměstnání v České republice.

Všechny cizince bez potřebných dokladů v souladu se zákonem zajistili a převezli na služebnu policie. Tam s nimi byly provedeny nezbytné úkony včetně sejmutí daktyloskopických otisků prstů a vyfotografování.

Z důvodu porušení právních předpisů České republiky s nimi policie  neprodleně zahájila správní řízení ve věci správního vyhoštění a následně jim vydá rozhodnutí o správním vyhoštění se zákazem vstupu na území Evropské unie po dobu 6 měsíců.  Území České republiky musí opustit do 7 dnů. V případě, že tak neučiní, vystavují se trestnímu stíhání pro přečin maření úředního rozhodnutí a vykázání.

Kontroly zaměřené na dodržování pobytového režimu cizinců, na padělané dokladya dodržování zákona o zaměstnanosti provádí policisté odboru cizinecké policie na území celého Královéhradeckého kraje průběžně a hodlají v nich pokračovat i nadále.

Jen za období leden – září letošního roku vydali cizincům 124 rozhodnutí o správním vyhoštění. Nejčastějším důvodem jejich vydání je neoprávněný pobyt na území a také výdělečná činnost bez pracovního povolení. Při pobytových kontrolách se policisté zaměřují nejen na kontrolu cizinců ve výrobních závodech, ale také na kontrolu ubytovacích zařízení a plnění povinností ze strany ubytovatelů.

Štítky Královéhradecký kraj, policie, Česko, Cizinecká policie, Evropská unie

Policie na Královéhradecku zadržela 7 cizinců bez pracovního povolení  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.