Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pozor na bouřky, hlavně odpoledne a v noci jich může být požehnaně

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu, která upozorňuje na možný výskyt silných bouřek v Hradci Králové a nejbližším okolí. S bouřkami může přijít krupobití i vítr.

Výstraha se vztahuje na období od dnešních 15 hodin do zítřejších 2 hodin ráno. V tomto období se podle meteorologů mohou vyskytovat bouřkové jevy v podobě blesků a silného nárazového větru o rychlosti až 70 km/h.

Bouřky mohou doprovázet silné přívalové srážky kolem 30 milimetrů i kroupy. Odborníci zároveň upozorňují, že v takové době by se lidé neměli zdržovat pod stromy, jelikož může dojít lámání větví. „Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu padajícími a poletujícími předměty a zásahu bleskem. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ informuje portál ČHMÚ.

Město Hradec Králové zároveň doporučuje, aby v této době lidé neparkovali svá vozidla v těsné blízkosti stromů a raději využili otevřená parkoviště bez stromů a parkovací domy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bouřky, počasí, výstraha, ČHMÚ, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Hradec Králové, strom

Pozor na bouřky, hlavně odpoledne a v noci jich může být požehnaně  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.