Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

O Vánocích se ve skiareálech na východě Čech projevila obleva

Návštěvnost horských středisek na východě Čech byla den před Štědrým dnem průměrná. Návštěvníky mohla odradit obleva. V níže položených částech sjezdovek i pršelo, na hřebenech už padal sníh, řekli provozovatelé skicenter.

Do skiareálu ve Špindlerově mlýně přijelo v sobotu a neděli kolem 4000 lidí. Návštěvnost odpovídá vánočnímu období, kdy se lidé spíš věnují přípravě na Štědrý den. V hlavní sezoně bývá o víkendu i čtyřikrát víc lyžařů.

Krkonošské skicentrum mělo v provozu 15 kilometrů sjezdovek, pět lanovek a čtyři vleky. Na svazích je kolem 40 až 60 centimetrů sněhu. Jeho kvalitu ovlivnila obleva.

„Samozřejmě při těchto teplotách je sníh těžší. Ale teploty už jdou pod bod mrazu, začneme během noci zasněžovat," řekl včera vedoucí skiareálu René Hroneš.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec bylo kolem kolem 6000 návštěvníků. „S ohledem na počasí je návštěvnost dobrá, ale chtěli jsme ji malinko vyšší. Počasí nám příliš nepřeje, ale mělo by se zlepšovat. Připadlo přibližně 15 centimetrů od 1000 metru nahoru. Sníh byl nahoře prachový, dole vlhký," uvedl Petr Hynek ze skicentra.

Na Štědrý den se ve skiareálech lyžuje v neomezeném provozu až do večera. Skiresort Buková hora, který už otevřel všechny sjezdovky, přivítal v sobotu kolem 500 lyžařů a v neděli zhruba stejný počet lidí. „Návštěvnost byla tak střední. Počasí sehrálo roli," řekl Petr Toman ze skicentra.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, počasí, hory, Královéhradecký, Pardubický, Česko, Štědrý den, Vánoce, sjezdovka, Petr Toman, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Vánocích se ve skiareálech na východě Čech projevila obleva  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.