Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

FOTO: Skladovací hala v Jaroměři lehla popelem, škoda je 1,2 milionu korun

, aktualizováno 6. listopadu 2018, 8:57

Včera v 18:13 hod. přijali hasiči hlášení o požáru plechové haly v Jaroměři, části Josefov. Na místo události bylo vysláno celkem šest jednotek požárníků. Hořela skladovací hala o rozměrech přibližně 30x15 m, pod kontrolu se plameny podařilo dostat po zhruba třiceti minutách.

Hala se nacházela na volném prostranství a plameny tak nic jiného v okolí neohrožovaly. Sklad byl již při příjezdu jednotek celý zasažený a nebylo jasné, co za materiály se uvnitř nachází. 

„Z toho důvodu prováděly jednotky hasební zásah zvenčí. Požár hasily hned několika vodními proudy, k zásahu byl využit také automobilový žebřík. I přes tuto snahu byl žár tak velký, že došlo ke zhroucení konstrukce dovnitř objektu,“ objasnila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hasiči museli pracovat po celou dobu v dýchací technice, proto byl vyslán na místo také protiplynový kontejner z centrální hradecké stanice s dostatečnou zásobou tlakových lahví.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu v 18:55 hod., kdy velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru. Oheň nebyl prozatím kompletně zlikvidován, část materiálů dohořívá pod dohledem místní jednotky dobrovolných hasičů.

„Na místo události se dostavil také vyšetřovatel hasičů. Škoda, kterou oheň napáchal, byla předběžně vyčíslena na 1,2 milionu korun.  Do této částky je zahrnuta nejen hodnota samotné konstrukce objektu, ale také je zde započítána škoda na uskladněném stavebním materiálu a dalším vybavení. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování,“ dodala Götzová.

Autoři | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, SDH, požár, Jaroměř, Josefov

FOTO: Skladovací hala v Jaroměři lehla popelem, škoda je 1,2 milionu korun  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.