Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Veřejnosti se už zítra otevřou některé hasičské stanice. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet i fyzické testy

Stanice Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje budou zítra pod drobnohledem veřejnosti, v pondělí pak školáků. V rámci Dne otevřených stanic bude možné vidět ukázky vyprošťování u dopravních nehod a nahlédnout lze také do speciálních polygonů, které jsou určeny pro výcvik hasičů.

Hasičská technika bude k vidění na všech stanicích HZS Královéhradeckého kraje. Na stanicích v Hradci Králové, jak U Přívozu, tak i na Pražské, se uskuteční dynamické ukázky. Hasiči návštěvníkům předvedou, jak probíhá vyprošťování u dopravních nehod, záchrana z výšky nebo jak hasí hořící olej. Některé činnosti si budou moci zkusit i samotní návštěvníci.

Možné bude nahlédnout také do speciálních polygonů určených pro výcvik hasičů. V areálu stanice ve Velkém Poříčí se otevře polygon pro činnosti ve výšce a nad volnou hloubkou. Na stanici v Rychnově nad Kněžnou zase polygon pro simulaci složitých variant zásahů.

„Nově se také zaměřujeme na zájemce o práci ve výjezdové jednotce na stanicích HZS. Na centrální stanici v Hradci Králové budeme mít připravené speciální stanoviště, kde získají všechny informace o práci hasiče, budou si moci vyzkoušet různé činnosti, ale třeba i silové fyzické testy,“ říká mluvčí hasičů Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Kromě již zmíněných stanic budou otevřeny i centrální stanice hasičského sboru v Trutnově a Jičíně a dále hasičské stanice Novém Bydžově, Hořicích, Nové Pace, Broumově, Jaroměři, Dobrušce, Dvoře Králové nad Labem a ve Vrchlabí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Hasičský záchranný sbor, Hradec Králové, Velké Poříčí, Den otevřených stanic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejnosti se už zítra otevřou některé hasičské stanice. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet i fyzické testy  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.