Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Víkend nabídne návrat zimy a přimrzlé sjezdovky

Současná obleva by provoz zejména těch výše položených skiareálů v Královéhradeckém kraji neměla ohrozit. Některé předpokládají, že vydrží až do Velikonoc.

Největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn nabízí 23 kilometrů upravených sjezdovek všech obtížností. "Sjezdovky denně upravujeme, leží na nich asi metr zmrzlého sněhu a připadá k němu i čerstvý. Podmínky jsou stále perfektní. V provozu máme 13 lanovek a vleků, 17 sjezdovek," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. Výhodou lyžování v těchto dnech jsou podle něj poloprázdné sjezdovky a minimální fronty u turniketů.

"Sněhu na sjezdovkách je dostatek na to, abychom do Velikonoc byli v provozu. Potom pojedeme podle toho, jak nám podmínky dovolí," řekl Adam Svačina ze špindlerovského skiareálu.

Ve východokrkonošském SkiResortu Černá hora - Pec se lyžuje na více než 44 kilometrech sjezdovek, na kterých je od 30 do 80 centimetrů sněhu. "O víkendu by mělo na horách panovat příjemné zimní počasí s teplotami lehce pod bodem mrazu. V týdnu připadlo místy až 30 cm nového sněhu. Lyžuje se ve všech šesti areálech, tedy na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou, v Černém Dole, Malé a Velké Úpě a ve Svobodě nad Úpou. Dva největší areály - Černou horu a Pec - propojuje lyžařský přejezd SkiTour. Mezi areály je ale možné přejet také bezplatnými linkami skibusů," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Podle horské služby je na hřebenech Krkonoš 100 až 160 centimetrů sněhu, více ho je na závětrných svazích. Za poslední čtyři dny napadlo půl metru, uvedla na webu Horská služba Krkonoše. V lavinových katastrech v české části Krkonoš ode dneška platí nejzrádnější třetí stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice. Sjezdovkám a obydlím laviny v Krkonoších nehrozí. V polské části hor je stále druhý stupeň.

Lyžuje se stále také v hlavních orlickohorských areálech v kraji, a to v Deštném a Říčkách. V Říčkách v Orlických horách je na sjezdových tratích 70 až 100 cm sněhu.

"Areál jede naplno, sněhu je dostatek. O víkendu má přijít další sníh, má být i polojasno. Podmínky jsou stále dobré, standardní na březen. Sněhu je dostatek, takže i kdyby přišly dlouhodobější oblevy, přežijeme to. Na českých horách je větší pravděpodobnost, že si zalyžujete v druhé polovině března, než do Vánoc. Rozhodně pojedeme do Velikonočního pondělí," řekl dnes Petr Kánský ze Ski centra Říčky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skiresort.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, sjezdovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend nabídne návrat zimy a přimrzlé sjezdovky  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.