Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zájem o očkování v kraji klesl. I nadále funguje všech 11 očkovacích míst

Očkování v Královéhradeckém kraji pokračuje na 11 oficiálních očkovacích místech. Kromě Fakultní nemocnice Hradec Králové není třeba předchozí on-line registrace a rezervace. Počet podaných vakcín v kraji překročil hranici 600 tisíc. Zájem o očkování ovšem klesl.

„Ačkoliv zájem o očkování přes léto klesl, v našem kraji plánujeme zachovat všech 11 očkovacích míst. Jejich provozní doba bude ale záviset na zájmu lidí o očkování. Ke konci září plánujeme přesunout rychnovské očkovací centrum do nemocnice, které jsme na jaře otevřeli v místním společenském centru z důvodu rekonstrukce hlavní nemocniční budovy,“ informoval hejtman Martin Červíček (ODS). 

Podle hejtmanství je Královéhradecký kraj nad celorepublikovým průměrem. Naočkováno je zhruba 66 procent všech obyvatel kraje nad 16 let. Například v domovech pro seniory má kompletně dokončenou vakcinaci zhruba 90 procent klientů.  

Podle webu ministerstva zdravotnictví bylo v Královéhradeckém kraji vyočkováno 608 688 dávek vakcín. Kompletně dokončené očkování má 295 942 obyvatel. Trvale nejméně očkovaných je ve věkové skupině do 30 let. V této věkové kategorii je kompletně naočkováno 38 395 lidí.  

Na začátku září vyjel do pěti měst v kraji mobilní očkovací tým. Očkovací kamion navštívil Vamberk, Žacléř, Novou Paku, Hostinné a Kopidlno. „Mobilní očkování jsme nabídli obyvatelům okrajových částí kraje jako další možnost, kde se nechat očkovat,“ řekl hejtman. Zároveň potvrdil, že v případě potřeby očkovací kamion znovu vyjede. Ve všech pěti městech využilo službu 476 lidí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNOL

Štítky očkování, Královéhradecký, kraj, statistika, zájem, vakcína, COVID-19, koronavirus, očkovací, místo, mobilní, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o očkování v kraji klesl. I nadále funguje všech 11 očkovacích míst  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.