Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji je v pořádku, kromě Stříbrňáku a koupaliště Dolce

V Královéhradeckém kraji je voda ke koupání v pořádku s výjimkou Stříbrného rybníku v Hradci Králové a koupaliště Dolce u Trutnova. Po koupání na obou místech by se lidé měli osprchovat čistou vodou. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice (KHS) v Hradci Králové.

Podle rozborů je voda v pořádku a bez omezení koupání v přirodním koupališti Dachova u Hořic, ve Wake Parku Plačice na okraji Hradce Králové i v přírodním koupališti Vejsplachy ve Vrchlabí. Hygienici minulý týden zkontrolovali také nádrže ke koupání v Sobotce, Mladých Bukách a vodu v Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem, I tam byla voda vhodná ke koupání.

„Na všech umělých koupalištích v kraji je voda ke koupání vyhovující," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Veronika Krejčí.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krkonoše.eu

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, voda, koupání, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Dolce, Krajská hygienická stanice, Trutnov, Vrchlabí, Hořice, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji je v pořádku, kromě Stříbrňáku a koupaliště Dolce  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.