Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda ke koupání v hradeckém kraji je v pořádku. Kromě Stříbrného rybníku a Jinolic

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji je v pořádku s výjimkou Stříbrného rybníku v Hradci Králové a Oborského rybníku v Jinolicích na Jičínsku. Po koupání ve Stříbrném rybníku by se lidé měli osprchovat čistou vodou. V Oborském rybníku musejí plavci počítat s horší průhledností vody.

Podle rozborů Krajské hygienické stanice v Hradci Králové je voda v pořádku a bez omezení koupání ve vodní nádrži Rozkoš, v přírodním koupališti Dachova u Hořic, ve Wake Parku Plačice v Hradci Králové a na koupalištích Pecka, Jičín, Mladé Buky, Vejsplachy u Vrchlabí. V pořádku je již i voda na koupališti rekreačního zařízení Eden v Jinolicích, kde před dvěma týdny kvůli mikrobiologickému znečištění platil zákaz koupání.

Ne všechna koupaliště v kraji mají letos otevřeno. Kvůli rekonstrukci dětského bazénu a brouzdaliště je mimo provoz Jiráskovo koupaliště v Náchodě. Kvůli rekonstrukci je letos zavřené i koupaliště ve Vamberku v údolí řeky Zdobnice.

Naopak lidé ve čtyřtisícovém Hostinném na Trutnovsku si od minulého týdne užívají moderního koupaliště. Radnice jej nákladem 50 milionů korun vybudovala nedaleko náměstí na místě původní, v posledních letech nevyužívané, plovárny. V areálu vznikl 25 metrů dlouhý plavecký bazén s oddělenou relaxační částí, menší bazén, brouzdaliště, objekty technologie a vstupu, dětské hřiště, parkoviště.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, voda, rybník, koupání, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Jinolice, okres Jičín, Oborský rybník, Krajská hygienická stanice, Hořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v hradeckém kraji je v pořádku. Kromě Stříbrného rybníku a Jinolic  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.