Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Odpady nejlépe třídí Sedloňov, Vernéřovice a Česká Skalice

Odpady v Královéhradeckém kraji nejlépe třídí lidé v Sedloňově na Rychnovsku, ve Vernéřovicích a v České Skalici na Náchodsku. Města a obce zvítězily v jednotlivých kategoriích 15. ročníku soutěže Čistá obec.

Soutěže Čistá obec se v kraji účastní přes 400 obcí a měst, které jsou zapojeny v systému zpětného sběru obalů Eko-kom. Kritériem hodnocení je množství vytříděného odpadu v přepočtu na obyvatele a rok. 

Sedloňov zvítězil v kategorii obcí do 300 obyvatel. Na druhém místě v této kategorii skončila obec Dolních Lochov na Jičínsku a na třetím Bartošovice v Orlických horách za Rychnovsku. V kategorii od 300 do 2000 obyvatel se za Vernéřovicemi umístily podkrkonošská obec Třebihošť a obec Záměl z okresu Rychnov nad Kněžnou. Mezi městy nad 2000 obyvatel obsadily za pětitisícovou Českou Skalicí další místa Hořice na Jičínsku a Solnice na Rychnovsku.

Loni podle údajů společnosti Eko-kom každý občan republiky vytřídil v průměru 66,8 kilogramu odpadů. V recyklaci či v jiném využití skončilo 76 procent obalů. Eko-kom má v Česku monopol na třídění a recyklace obalů. Jeho služby využívají firmy dodávající na český trh balené zboží. Firma Eko-kom zajišťuje sběrná místa na tříděný odpad pro více než 6100 obcí. Obce za třídění dostávají peníze.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay/ivabalk

Štítky ČR, odpady, správa, ocenění, Královéhradecký, Česká Skalice, Vernéřovice, Sedloňov, okres Rychnov nad Kněžnou, Královéhradecký kraj, okres Náchod, okres Jičín, Dolní Lochov, Bartošovice v Orlických horách, Třebihošť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpady nejlépe třídí Sedloňov, Vernéřovice a Česká Skalice  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.