Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Účastníci Hradubického běhu nebudou startovat hromadně. Akce bude rozložena do dvou dnů

Pořadatelé 14. ročníku Hradubického běhu kvůli koronavirové epidemii akci nezruší. Jen nebude mít hromadný start, mimořádně se bude konat dva dny a diplomy a medaile dostanou účastníci později poštou.

Akce je závodem mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Lidé startují ze svých měst a doběhnou do Čeperky, která je napůl cesty. Běh se uskuteční o víkendu 16. a 17. května, závodníci si čas můžou vybrat sami.

"Kompletně jsme závod přeorganizovali. Hlavní změnou je to, že start neproběhne hromadně. Běžci si mohou závod zaběhnout v libovolný čas. Úmyslně jsme závod rozšířili na dva dny, aby pravděpodobnost, že se závodníci na trati potkají, byla minimální," řekl organizátor Petr Hochman.

Kvůli koronaviru letos nebude možné se občerstvit na půli cesty ani v cíli. Na startech a v cíli letos neuvidíte ani nikoho z organizátorského týmu. To vše kvůli bezpečnosti v této době koronavirové pandemie.

Závod proběhne v duchu fair play

Měřící systémy budou letos pasé. Čas si proto závodníci změří sami. Odměnu ve formě diplomu a medaile jim organizátor pošle poštou. Registraci provedou účastníci prostřednictvím webu. Startovné letos nemá pevnou částku a je dobrovolné. "Líbí se mi, že organizátoři přistupují k Hradubickému běhu kreativně i v této podivné době. Myšlenka konání závodu v tradičním termínu netradičně se mi líbí," řekl pravidelný účastník závodu Jaroslav Hostinský.

Běží se na vlastní nebezpečí

V rámci Hradubického běhu to platilo vždy, teď to ale bude platit dvojnásob. Organizátor odvolává policejní hlídky, aby nemusely hlídat dva dny v kuse křižovatky. Nebude tu ani sanitka se zdravotníkem. Kdo se dostane do nesnází, má se obracet na organizátora akce. V případě ohrožení života na tísňovou linku 155 nebo 112.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto petrhochman.cz

Štítky Hradubický běh, koronavirus, občerstvení, organizátor, Hradec Králové, Pardubice, Čeperka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účastníci Hradubického běhu nebudou startovat hromadně. Akce bude rozložena do dvou dnů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.