Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec podpoří sportovce více než patnácti miliony korun

O tom, že se Hradec Králové řadí mezi sportovní města, není pochyb. Kromě oblíbeného hokeje nebo fotbalu radnice pravidelně podporuje i další sporty. Rada města na ně včera odsouhlasila poskytnutí dotace ve výši 15,5 milionu korun. Téměř 960 tisíc korun by se také měli dočkat hradečtí sportovní reprezentanti České republiky. Většinu dotací bude schvalovat na konci srpna zastupitelstvo.

„Pravidelně oceňujeme nejlepší hradecké sportovce a sportovní oddíly a například pro běžce, cyklisty a bruslaře se snažíme neustále rozšiřovat síť vhodných stezek. Vedle hokeje a fotbalu chceme podpořit ještě další kluby a sportovce, které město skvěle reprezentují a vedou ostatní k aktivnímu životu,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Peníze půjdou na podporu tenisu, basketbalu, cyklistiky, atletiky, vodního póla, stolního tenisu, squashe a dalších.

Rada města schválila část dotací pro sportovní kluby a jednotlivce do výše 50 tisíc korun. Dotace na vyšší částky doporučila schválit zastupitelům. „Chceme podpořit tradičně například basketbal, tenis, atletiku či vodní pólo, volejbal nebo pozemní hokej. Největší dotace z celkové částky jsou navrženy pro ženský i mužský basketbal, kde jak v dospělé, tak v juniorské kategorii hrají naše týmy nejvyšší soutěže,“ pokračuje primátor.

Na vrcholový a výkonnostní sport v kategoriích dospělých a juniorů měly přijít dotace ve výši 15,5 milionů korun.

Rada také jednala o finanční podpoře hradeckých sportovců – reprezentantů České republiky. „Výkony některých sportovců jsou skutečně obdivuhodné, rozhodně si zaslouží naši podporu. Zatím jsme v radě mohli schválit pouze dotaci ve výši 35 tisíc korun pro Sportovně střelecký klub Třebeš. Další dotace pro úspěšné orientační běžce, atlety, karatisty, judisty, stolní tenisty a další budeme ještě projednávat v zastupitelstvu,“ doplnil primátor.

Na podporu těchto individuálních reprezentantů by mohlo být poskytnuto až 960 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto mmhk.cz

Štítky sport, Hradec Králové, podpora, peníze, dotace, Česko, Mountfield Hradec Králové, basketbal, primátor, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec podpoří sportovce více než patnácti miliony korun  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.