Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec dokázal počtvrté v této sezoně porazit Kohouty z Olomouce. Tři body zůstaly doma

Včerejší 44. kolo hokejové extraligy nabídlo napínavý souboj Hradce Králové s Olomoucí. I přesto, že Hanáci vedli od šesté minuty, Lvy to nerozhodilo a o jejich vítězství rozhodla úvodní pětiminutovka druhého dějství. Ze stavu 1:1 se dostali hradečtí do vedení na 3:1. Kohouti sice vstřelili ještě jednu branku, ale Lvi nakonec ovládli utkání a za výhru 3:2 získali tři body.

První branka padla už v páté minutě. Olomoucký Ondrušek využil toho, že Mazanec neměl úplně čistý výhled. Hradečtí ale v polovině dvanácté minuty srovnali stav na 1:1 díky Kevinu Klímovi.

Hradeckým se dařilo i po přestávce. Po necelých třech minutách druhé třetiny se chopil puku Marek Zachar, který střelou míjel jen těsně lapačku Lukáše a Lvi se opět radovali. Třetí zásah slavili v čase 24:51. V pořadí jednadvacáté přesilovky využil Richard Nedomlel.

Kohouti zabojovali a na začátku 33. minuty dokázali převzít otěže hry. Přes Mazancovo rameno umístil z dorážky puk Michal Kunc. V samotném závěru třetiny měly šance na branku oba celky, ani jednomu se už ale nepodařilo vsítit branku. A to už ani ve třetí třetině.

Právě třetí třetina byla hned v úvodu poznamenána dvěma vyloučeními na obou stranách. Do závěrečných minut se ale museli Lvi obejít bez Richarda Nedomlela, který nesouhlasil s odpískáním zakázaného uvolnění a vyfasoval desetiminutový osobní trest.

Olomoučtí rozhodli, že zkusí v poslední minutě vše. Čtyřicet sekund před koncem byl odvolán Lukáš z branky. Velká část zbývajícího času se odehrála v útočném pásmu Hradce. Olomouc už puk nevstřelila a čtvrtou branku už nepřidali ani hradečtí. Na zítřejší souboj s brněnskou Kometou se ale naladili vítězně výhrou 3:2.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky hokej, Mountfield HK, Olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Richard Nedomlel, Marek Zachar, Michal Kunc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec dokázal počtvrté v této sezoně porazit Kohouty z Olomouce. Tři body zůstaly doma  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.