Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brankář Mazanec opustí po sezoně hradecké Lvy, smlouvu naopak prodloužil útočník Cingel

S týmem hradeckých hokejistů se po sezoně zřejmě rozloučí brankář Marek Mazanec. S devětadvacetiletým gólmanem se vedení nedomluvilo na nové smlouvě. Tu ale pod Bílou věží prodloužil útočník Lukáš Cingel.

„Vedení klubu s hráčem jednalo o prodloužení spolupráce. Aktuální hradecká jednička však dá zřejmě přednost nabídce jiného klubu, s královéhradeckou metropolí se proto po sezoně rozloučí," uvedli na klubovém webu představitelé Mountfieldu.

Brankář Mazanec zamířil do Hradce Králové ze zámoří před začátkem extraligové sezony 2019/20. Do branky se postavil v 87 zápasech. Rovných 27 startů si připsal v současném ročníku. Mazanec dříve oblékal i dres plzeňských Indiánů, kterým pomohl v sezoně 2012/13 k zisku mistrovského titulu.

Lukáš Cingel prodloužil smlouvu o další dva roky

V kádru hradeckých hokejistů bude pokračovat slovenský hokejový útočník Lukáš Cingel. Osmadvacetiletý odchovanec Žiliny prodloužil smlouvu až do konce sezony 2022/23. Dres Lvů obléká už čtvrtým rokem. Předtím hrál za Spartu.

„Lukáš patří mezi stabilní články naší sestavy. Je to velmi kvalitní centr, který podává vyrovnané výkony. Přes velký zájem v klubech extraligy i zahraničí měl Lukáš prioritu se domluvit s námi a setrvat v Hradci Králové," řekl generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

V této sezoně si Cingel připsal v 39 zápasech čtyři branky a 15 asistencí. Za svoji kariéru se účastnil dvou mistrovství světa a olympijských her v Pchjongčchangu.

V uplynulých dnech uzavřel hradecký Mountfield nové smlouvy s útočníky Radkem Smoleňákem, Petrem Koukalem, Jordannem Perretem a obráncem Richardem Nedomlelem.

„Jsem rád, že letošní kádr zůstane pro příští sezonu z velké části pohromadě. Myslím, že má velký potenciál. I přes aktuální nepříznivou situaci ve světě je pro nás od organizace důležitým signálem to, že naše ambice budou pořád vysoké," řekl kapitán Radek Smoleňák.

Ohodnoť článek

Foto twitter.com/MountfieldHK

Štítky Marek Mazanec, Lukáš Cingeľ, brankář, útočník, Mountfield HK, hokej, Bílá věž (Hradec Králové), Mountfield Hradec Králové, FC Hradec Králové, olympijské hry, Mistrovství světa ve fotbale, AC Sparta Praha, Petr Koukal, Radek Smoleňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Mazanec opustí po sezoně hradecké Lvy, smlouvu naopak prodloužil útočník Cingel  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.