Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Východočeské derby je tu. Pod Bílou věž přijede odpoledne pardubické Dynamo

Hlavním tahákem dnešního 32. kola hokejové extraligy je východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, které bude prvním v tomto roce. Začíná ve čtyři odpoledne. Opět ale bude bez diváků.

Na svého rivala z Pardubic mají hráči hradeckého Mountfieldu k dobru už jen pět bodů. „Rozhodně bychom na tom chtěli být lépe, to myslím jak bodově, tak herně, protože je v naší hře spousta věcí, které nejsou optimální. Buďme ale nohama na zemi, klidně jsme se mohli plácat někde dole, což bychom také nechtěli. Musíme vyhrávat, abychom byli co nejvýše a v co nejlepší výchozí pozici do play off, kde se teprve rozhoduje," uvedl v rozhovoru pro klubový web kapitán Radek Smoleňák.

Dynamo zvítězilo osmkrát za sebou a v průběhu úspěšné série ztratilo jediný bod. V posledních třech utkáních nastřílelo pokaždé pět branek. „Teď proměňujeme šance, to byl náš průšvih na začátku sezony," řekl útočník Jan Mandát. V posledních pěti vzájemných duelech vyhrál pokaždé tým, který byl v pozici hosta. Navíc vždy v základní době.

V letošní sezoně spolu hrály oba celky už jednou. Hradec ovládl listopadové derby po výsledku 5:2.

Mountfield prohrál tři z posledních pěti utkání. Bodoval ale čtyřikrát v řadě. Dynamo vyhrálo osmkrát za sebou a ztratilo jediný bod, venku zvítězilo čtyřikrát v řadě.

Posledních pět východočeských derby vyhrál vždy hostující celek. Třikrát získaly výhru Pardubice a dvakrát Hradec Králové.

Dnešní úvodní buly bude vhozeno v 16. hodin.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, Pardubice, derby, východní Čechy, hokej, HC Dynamo Pardubice, Bílá věž (Hradec Králové), Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Radek Smoleňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východočeské derby je tu. Pod Bílou věž přijede odpoledne pardubické Dynamo  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.