Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Letošní první východočeské hokejové derby je tu. Hradečtí Lvi jedou ukořistit výhru do Pardubic

Hokejisté Hradce Králové mají tento týden hodně nabytý program. Na úterní prohru s Karlovými Vary musí zapomenout a soustředit se na dalšího soupeře. Tím je Dynamo, které v posledním zápasu poprvé uspělo za tři body. Na výhru tedy bude chtít navázat. Lvi ale budou chtít napravit nevydařené poslední utkání. Derby startuje v enteria areně dnes v 18. hodin.

Hráčům stále leží v žaludku nevydařený úterní zápas s karlovarskou Energií. „Byla to taková křeč. Vůbec nám to nešlo, nehráli jsme naši hru a v první třetině to byla katastrofa,“ líčil zklamaný útočník Jakub Orsava. Podle něj hokejistům moc nejezdily nohy a nebyli v prostorech, ve kterých být měli. „Tím pádem šla celá naše hra do kytek,“ dodává.

Úvodní buly bude dnes vhozeno úderem 18:00. Utkání se bude hrát opět bez přítomnosti diváků.

Lvi také doplatili na nedisciplinovanost. Na derby bylo ale potřeba si odpočinout a zregenerovat síly. Na duel se musí vrátit k jejich hře. „Sice je to derby, ale musíme se dívat hlavně sami na sebe. Půjdeme do toho naplno a chceme získat tři body,“ říká hradecká dvaatřicítka.

Podle Orsavy nehraje roli, že Pardubicím nevyšel začátek sezóny. „Po našem minulém zápase je to úplně jedno. Jestli totiž budeme předvádět takovou hru, budeme za chvíli vespod taky,“ varuje závěrem.

Dynamo zatím vyhrálo jedno utkání z devíti a patří mu třináctá příčka

Pardubičtí dostali sedmičku od Liberce a Sparty a bůro od Plzně. Podlehli i Kohoutům z Olomouce a Beranům ze Zlína. První tříbodovou výhru slavilo Dynamo až na devátý pokus, kdy ovládlo 2:1 duel s Kometou.

Mezitím došlo k řadě změn. Tomáš Rolinek pověsil brusle na hřebík a elitní centr Robert Kousal byl odstaven ze sestavy, kvůli možným problémům s drogami. Pro neuspokojivé výkony byl poslán na Kladno Stěpan Zacharčuk.

Do města perníku ale přijela posila ze zámoří Anthony Camara. Dres Dynama bude oblékat i navrátilec Marek Ďaloga.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Mountfield HK, Dynamo Pardubice, derby, východočeské, hokej, HC Dynamo Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, Mountfield Hradec Králové, Jakub Orsava, HC Sparta Praha, Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, PSG Zlín, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní první východočeské hokejové derby je tu. Hradečtí Lvi jedou ukořistit výhru do Pardubic  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.