Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dnes odpoledne zemřel bývalý kouč české hokejové reprezentace Miloš Říha

Bývalý trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha starší v 61 letech zemřel. Úspěšný hokejový trenér, který střídačku národního týmu opustil po minulé předčasně ukončené sezoně, byl od poloviny srpna hospitalizován v Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze, kde i zemřel.

„Poslední měsíc byl velký boj“

Svůj smutek vyjádřil pro web iSport.cz syn známého kouče. „Je to pro nás všechny nepopsatelný šok, že nám odešel tak velký a skvělý člověk a obrovský srdcař," uvedl Miloš Říha mladší, který s otcem poslední sezonu u reprezentace působil jako asistent.

Miloš Říha žil na Slovensku a nejprve byl hospitalizován v Rooseveltově nemocnici v Banské Bystrici, následně byl převezen do pražského IKEMu. Rodina se k jeho zdravotnímu stavu nevyjadřovala.

„Poslední měsíc byl velký boj, děkuji celé rodině a všem blízkým, kteří byli při nás a snažili se ze všech sil. A tátovi bych chtěl za všechno, co dělal vždy pro ostatní, od srdce poděkovat," řekl Říha mladší. „Chci požádat celé hokejové hnutí, fanoušky a kamarády, aby uctili tátovu památku a vzpomínali na něj jen v tom nejlepším," dodal.

„Český hokej v něm ztrácí velmi výraznou osobnost“

Říha starší vedl reprezentaci v uplynulých dvou sezonách. V minulosti úspěšně trénoval v extralize, zejména v Pardubicích, v KHL i na Slovensku, kde s bratislavským Slovanem získal dvakrát titul.

„O jeho hospitalizaci jsme věděli, zpráva o jeho smrti nás ovšem překvapila a zarmoutila," uvedl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král. „Český hokej v něm ztrácí velmi výraznou osobnost, někdejšího výborného hráče a později úspěšného trenéra, který se dokázal prosadit nejen doma, ale i v zahraničí. Čest jeho památce," doplnil Král.

Na sociálních sítích vyjádřil soustrast rodině a pozůstalým i hokejový klub z Hradce Králové.

Ohodnoť článek

Foto FB: Český hokej, Karel Švec

Štítky sport, hokej, úmrtí, Miloš Říha, reprezentace, trenér, Institut klinické a experimentální medicíny, Praha, Slovensko, Tomáš Král, Kontinentální hokejová liga, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes odpoledne zemřel bývalý kouč české hokejové reprezentace Miloš Říha  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.