Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hradecký Mountfield utrpěl v Generali Česká Cupu první prohru, padl doma s Olomoucí

Hradečtí Lvi poznali poprvé v letním poháru hořkost porážky. Včera prohráli v ČPP Aréně s Hanáky 3:4. Hradecké hokejisty může po včerejším duelu těšit jen to, že zkomplikovali Dynamu postup do další části. O něj se utká Olomouc v přímém duelu s Pardubicemi v posledním šestém kole skupiny C. Hradec jede zítra na led brněnské Komety.

Hradecký tým byl od začátku zápasu o krok pozadu a působil ospale. Olomouc byla dravější. Zápas rozhodla polovina druhé třetiny, kdy padly 4 branky během necelých tří minut. Tři z puků proklouzly do Mazancovy sítě.

Mountfield sice ke konci dotahoval, ale Kohouty už nepřehrál. Po porážce 3:4 odcházel z ledu poprvé v letošní přípravě s nulou na kontě. Svěřence Vladimíra Růžičky čeká zítra od 18. hodin zápas na ledě Brna, které doposud ještě nezískalo ani bod.

První utkání za Hradec odehrál Matěj Chalupa

První zápas v dresu hradeckého Mountfieldu, už jako hráč pod smlouvou v NHL s Chicago Blackhawks, absolvoval včera Matěj Chalupa. Kohouti si ho hodně hlídali.

„Mám za sebou první zápas asi po pěti měsících, naposledy jsem hrál proti Varům a musím říct, že toho mám plné kecky. Podle mě jsem zhubnul za ten zápas asi pět kilo, mám toho fakt plné brýle,“ řekl Matěj Chalupa po první hradecké prohře v sezóně.

Podle něj byly na utkání nejtěžší ty souboje. „Souboje mě hodně vysílily a byl jsem bitý jako pes. S Olomoucí je to vždy takové vyhecované a hraje se hodně do těla, oni na tom mají svou hru postavenou a přesně tak také hráli," dodal pro klubový web Chalupa.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky hokej, Hradec Králové, MountfieldHK, Olomouc, prohra, HC Olomouc, Mountfield Hradec Králové, HC Dynamo Pardubice, Generali Česká pojišťovna, HC Kometa Brno, Matěj Chalupa, Vladimír Růžička, National Hockey League, Chicago Blackhawks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Mountfield utrpěl v Generali Česká Cupu první prohru, padl doma s Olomoucí  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.