Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mountfield HK má posilu. Přichází Kelly Klíma, tým doplní i Jakub Sklenář

K hokejistům Hradce Králové přibyla další dvě jména. Kádr je tak prakticky hotový. Dres Mountfieldu HK bude oblékat Kelly Klíma a Jakub Sklenář. Klíma zamíří poprvé mimo severoamerický kontinent. Oba se klubu upsali na rok s možností využití opčního práva.

Hradeckým fanouškům není jméno Klíma cizí. Kevin dorazil do klubu v průběhu minulé sezóny ze Sparty a stal se jednou z hlavních tváří ofenzívy. Teď bude dres se lvem oblékat i jeho dvojče Kelly. V uplynulých dvou sezónách nastupoval v AHL a ECHL.

„O Kellyho jsme usilovali již delší dobu, ale až po ukončení aktuální sezóny v AHL, kde Kelly působil, nabrala jednání rychlý spád. Je podobným rychlostním typem jako Kevin, který se v této sezóně jevil velmi dobře. Navíc si od Kellyho slibujeme zlepšení naší produktivity, jelikož má kvalitní zakončení. Uvidíme, zda se dvojčata objeví v jednom útoku, což je otázka především pro trenéry,“ říká generální manažer Aleš Kmoníček.

Kevin i Kelly hráli ve stejných týmech do sezóny 2018/19. Poté se Kevin rozhodl, že se přesune do rodné země svého otce Petra. Teď se sourozenci potkají znovu ve stejném týmu – v Mountfieldu HK.

V kádru Vladimíra Růžičky je nově také dvaatřicetiletý Jakub Sklenář. Během své seniorské kariéry nastupoval za pražskou Slavii, Havlíčkův Brod a Chomutov. Dres pirátů oblékal posledních pět let. Teď se přesouvá na východ Čech.

Po odchodu Adama Kubíka a Matěje Chalupy jsme chtěli doplnit náš kádr o útočníka, který má s extraligou zkušenosti. Je pracovitý a dobrý do defenzívy, což je v podstatě hlavní důvod, pro který jsme Kubu angažovali. Jelikož i Vláďa Růžička o tohoto hráče hodně stál, naše domluva byla poměrně rychlá,“ komentuje příchod bývalého mládežnického reprezentanta Kmoníček.

Jakub Sklenář, který je majitelem kompletní extraligové medailové sbírky, odehrál v nejvyšší soutěži 663 utkání. Další by si rád připsal v hradeckém Mountfieldu

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky hokej, posila, Kelly Klíma, Jakub Sklenář, Mountfield HK, Hradec Králové, sport, Mountfield Hradec Králové, American Hockey League, Aleš Kmoníček, HC Sparta Praha, ECHL, HC Slavia Praha, Piráti Chomutov, Vladimír Růžička, Adam Kubík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield HK má posilu. Přichází Kelly Klíma, tým doplní i Jakub Sklenář  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.