Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prvoligový Kolín se stal partnerským klubem Hradce Králové. Může tak počítat s hráčskou výpomocí Mountfieldu

Extraligový Mountfield Hradec Králové a nováček první hokejové ligy Kolín se staly partnerskými kluby. Dohodu uzavřely minimálně na nadcházející sezonu. Kolínští Kozlové tak mohou počítat s hráčskou výpomocí z Hradce Králové.

Už ve čtvrtek Mountfield oznámil, že za Kolín bude primárně nastupovat Jan Veselý, který po skončení angažmá v Motoru České Budějovice podepsal s hradeckým klubem roční kontrakt. Dalšími posilami Kozlů jsou jiný útočník Martin Štohanzl, obránci Miroslav Kukla a Jakub Muška. Štohanzl a Kukla nastupovali v minulé sezoně v první lize za Litoměřice a Muška za Prostějov. Vypomáhat Kolínu bude také brankář Štěpán Lukeš. Dvojka Marka Mazance v minulém ročníku vystřídala ve druhé nejvyšší soutěži dresy Litoměřic, Přerova a Chomutova.

"Nejedná se o klasickou farmu. Kolín je nezávislý klub, který má svoje ambice a sportovní závazky ke svým fanouškům a městu, které ho podporuje," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

"Jednání o hráčích a případných posunech budou probíhat neustále, komunikaci by měli zajišťovat především trenéři," prohlásil Kmoníček.

Obě strany doufají v dlouhodobější spolupráci. "Do Chance ligy vstoupíme s jasným cílem, kterým bude záchrana v soutěži. Pak by mohla spolupráce s Hradcem pokračovat a třeba se i prohlubovat. Nyní je pro nás důležitý příchod prvních hráčů, které si vytipoval náš trenér Petr Martínek, ale i další možnosti vzájemného fungování, třeba v marketingové oblasti," uvedl prezident kolínského klubu Luboš From. Kolín se vrací do druhé nejvyšší soutěži po 37 letech.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky sport, hokej, extraliga, první, Hradec Králové, Kolín, Mountfield Hradec Králové, TJ SC Kolín, soutěž, HC Stadion Litoměřice, Aleš Kmoníček, Madeta Motor České Budějovice, LHK Jestřábi Prostějov, Jan Veselý, HC Zubr Přerov, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvoligový Kolín se stal partnerským klubem Hradce Králové. Může tak počítat s hráčskou výpomocí Mountfieldu  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.