Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Hradce přijede hokejová hvězda Kovář. Hradec ve čtvrtfinále ligy mistrů přivítá švýcarský Zug

Hokejisté Hradce Králové nastoupí v úterý k úvodnímu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Zugu. Aktuálně šestý tým švýcarské ligy v posledních zápasech prokázal velmi dobrou formu a na východě Čech by se měl představit v čele s reprezentačním útočníkem Janem Kovářem. Zápas začne v 18 hodin.

Mountfield je zatím nejdál, kam se mu v Lize mistrů podařilo dojít, ale končit zdaleka nechce. "Moc se na to těšíme. Reprezentujeme město i extraligu, teď už jsme navíc jediným zástupcem českého hokeje, což je i důkaz toho, že jsme to mysleli s účastí v Lize mistrů od začátku vážně," uvedl asistent trenéra Aleš Krátoška.

"Síla i kvalita soupeře je jasně daná a samozřejmě víme, že základní skupinou proběhli bez problémů a poradili si i s Plzní. Určitě nás nečeká nic lehkého, ale podobné to bylo i s Mannheimem. S ním jsme nakonec oba zápasy zvládli a postoupili," připomněl Krátoška.

Kvalitou přirovnal Zug k nejlepším týmům v soutěži. "Myslím, že jsou srovnatelní i třeba s Frölundou," připomněl Krátoška švédský celek, který vyhrál tři z dosavadních pěti ročníků. "Musíme se na to zase dobře připravit a udělat vše, abychom měli do odvety co možná nejlepší pozici," dodal.

Hokejisté Zugu v domácí soutěži pětkrát po sobě bodovali, z toho čtyřikrát vyhráli. Na vedoucí Curych ztrácejí devět bodů, mají ale dva zápasy k dobru. Devětadvacetiletý Kovář k tomu přispěl ve 23 startech stejným počtem bodů za sedm branek a 16 asistencí.

V rámci Ligy mistrů už v této sezoně konfrontaci s českým soupeřem absolvovali - ve skupině porazili doma Plzeň 5:2, na západě Čech prohráli 1:2 v nájezdech. Na úvod vyřazovacích bojů Zug přešel před finskou Tapparu Tampere po výsledcích 3:3 a 3:1.

Odveta ve Švýcarsku se odehraje v úterý 10. prosince. Vítěz narazí v semifinále na lepšího z bitvy mezi Djurgaardenem a Mnichovem, další dvojice tvoří Biel - Frölunda a Lulea - Lausanne. Vítěz šestého ročníku Ligy mistrů získá prémii 425 tisíc eur (téměř 11 milionů korun).

Autoři | Foto Facebook/Jan Kovář

Štítky Sport, hokej, Liga mistrů, play off, čtvrtfinále, Hradec Králové, Zug, OTVÍRÁK, FC Hradec Králové, Liga mistrů UEFA, Česko, Aleš Krátoška, FC Viktoria Plzeň, Mountfield, FC Bayern München

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce přijede hokejová hvězda Kovář. Hradec ve čtvrtfinále ligy mistrů přivítá švýcarský Zug  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.