Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jaromír Jágr míří pod Bílou věž! Proti Hradci v extralize ještě nikdy nenastoupil

V rámci 15. kola Tipsport extraligy vyjedou na led hradecké ČPP Arény v úterý v podvečer kladenští Rytíři a v jejich sestavě se tedy objeví s velkou pravděpodobností také Jaromír Jágr! Ten při pohledu do novodobých ale i starších statistik přitom v dospělé soutěži proti Hradci ještě nikdy nenastoupil! Z pohledu sportovního se pak bude pro oba týmy jednat o důležité utkání, Středočeši totiž poslední čtyři zápasy prohráli a Mountfield HK sice získal z poslední čtveřice utkání polovinu možných bodů. Jeho pozice jasného favorita, navíc v bedlivě sledovaném duelu hradeckých fanoušků, však rozhodně nemusí být jednoznačnou výhodou.

Legendární český hokejista Jaromír Jágr hraje českou nejvyšší hokejovou soutěž po více jak šesti letech, naposledy v ní totiž nastupoval v sezoně 2012/13, kdy byla výluka v NHL. Extraligový hokej se pod Bílou věž vrátil po dvaceti dlouhých letech až o sezonu déle, tedy od ročníku 2013/14. Co se historické stopy týče, magická osmašedesátka se tak na hradeckém ledě a obecně proti hokejovému Hradci, představí vůbec poprvé! 

Sedmačtyřicetiletý Jaromír Jágr nastoupil letos do 11 extraligových zápasů, ve kterých se osmkrát prosadil a čtyřikrát asistoval.

Atraktivní boj, na který momentálně stále ještě zbývají vstupenky, startuje v úterý úderem 18. hodiny. Na ledě přitom půjde oběma celkům o hodně. Kladno nezažívá vůbec dobrou sérii, protože dobře rozjetou sezonu si momentálně už v tabulce předposlední Rytíři pokazili v posledních duelech, když naposledy zvítězili před pěti zápasy, bod si poté odnesli ještě dvě kola nazpět. Jinak však z ostatních zápasů vychází naprázdno a v nedělním domácím střetnutí navíc inkasovali od Třince sedmičku (1:7). 

U šestého Mountfieldu HK bylo rušno především na přelomu minulého týdne. Víkendové spekulace o možném příchodu trenéra Vladimíra Růžičky se nakonec potvrdily. Trenérská rošáda ale nakonec na lavičku Lvů poslala hned dvojici koučů, Růžička totiž od předminulého kola trénuje Východočechy rovným dílem se stávajícím koučem a hradeckým hokejovým patriotem Tomášem Martincem. Jejich společná cesta sice ve Vítkovicích začala smolně jen jedním bodem, nedělní vítězství 3:2 v Liberci však bylo o to potěšující: Pod Ještědem totiž Hradečtí ovládli duel naposledy během čtvrtfinále v sezoně 2017/18, v základní části to navíc bylo ještě o několik let dozadu, a to v říjnu roku 2013! 

Autoři | Foto rytirikladno.cz/Josef Poláček

Štítky Jaromír Jágr, Rytíři Kladno, Mountfield HK, Tipsport extraliga, Bílá věž (Hradec Králové), Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, hokej, National Hockey League, HC Vítkovice Ridera, HC Oceláři Třinec, Bílí Tygři Liberec

Jaromír Jágr míří pod Bílou věž! Proti Hradci v extralize ještě nikdy nenastoupil  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.