Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Nářky a protesty fanoušků nepomohly. Růžička bude trénovat hokejový Hradec

Transparent "Růžičku nechceme" protesty a velká podpora trenéra Tomáše Martince. Fanoušci Hradce vehementně odmítali, aby se Vladimír Růžička stál trenérem Hradce Králové, jenže dnes se to, co se šuškalo, potvrdilo. Bývalá hokejová ikona, mistr světa i olympijský vítěz bude trénovat pod Bílou věží.

Tomáš Martinec nicméně bude v týmu pokračovat, ale pravděpodobně již pouze, jako asistent. Definitivní složení trenérské lavičky oznámi klub ještě dnes. Spekuluje se i o tom, že si oba trenéří rozdělí post hlavního kouče "na půl".

V trenérské pozici ho doplní Martinec právě Vladimír Růžička. Informaci dnes potvrdil majitel hradeckého klubu Miroslav Schön. „Čekali jsme na potvrzení tohoto kroku představenstvem klubu, což se před chvílí stalo. Nyní se dotahuje smlouva se zástupcem Vladimíra Růžičky,“ řekl pro web isport.cz hradecký šéf.

Po nepřesvědčivých výkonech měl Martinec nůž na krku. Nicméně svůj úkol, a to vyhrát oba víkendové zápasy, nesplnil. Přesto, že včera s týmem zvítězil nad prvním Třincem, tak nakonec k avizované změně dojde. O Růžičku měl zájem také Litvínov, který se v extralize trápí, ale vedení klubu se nakonec rozhodlo dát ještě šanci dosavadnímu trenérovi Jiřímu Šlégrovi.

Růžička se do nejvyšší soutěže vrací po půl roce. Po sestupu Chomutova u týmu skončil a naposledy působil jako konzultant v prvoligové Kadani.

Autoři | Foto Petr Kozelek, piratichomutov.cz

Štítky hokej, Mountfield HK, Hradec Králové, trenér, Vladimír Růžička, Tomáš Martinec, Mountfield Hradec Králové, Bílá věž (Hradec Králové), protest, HC Oceláři Třinec, HC Verva Litvínov, Piráti Chomutov

AKTUÁLNĚ: Nářky a protesty fanoušků nepomohly. Růžička bude trénovat hokejový Hradec  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.