Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Útočník Červený se po roce vrací do Hradce Králové

Hokejový útočník Rudolf Červený bude po roce opět hrát v extralize za Hradec Králové, odkud loni odešel do Slovanu Bratislava do KHL. Sezonu dohrál ve švédském klubu Brynäs IF, kam zamířil ze slovenské metropole v polovině února. S Mountfieldem uzavřel devětadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic čtyřletý kontrakt.

"Jednání trvala delší dobu, jelikož Ruda měl zájem pokračovat v zahraničí. Byli jsme spolu ale stále v kontaktu a jasně mu vysvětlili naši koncepci i sportovní cíle pro následující sezony, což bylo v jeho konečném rozhodování velmi důležité," uvedl v tiskové zprávě klubu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

V dresu Slovanu Bratislava si Červený připsal v 57 zápasech 23 bodů za 11 branek a 12 asistencí. Ve Švédsku v dresu celku z Gävle nasbíral v 11 duelech gól a čtyři asistence. V sezoně sehrál také 11 utkání v české reprezentaci a zaznamenal dvě branky a šest asistencí.

"V Rudovi získáváme kvalitní křídlo do elitní formace a hráče, který zná velmi dobře náš klub, zároveň známe my jeho," doplnil Kmoníček.

Červený má v extralize na kontě ze České Budějovice a Hradec Králové 413 zápasů a 161 bodů za 84 gólů a 77 přihrávek.

"Od Rudy si slibujeme zvýšení produktivity," podotkl sportovní manažer hradeckého klubu Jaroslav Bednář. "Víme o jeho kvalitách a střele, kterou má jednu z nejlepších v lize. Počítáme s tím, že nám zkvalitní útok, zvedne produktivitu a hlavně bude jedním z lídrů v mužstvu," dodal Bednář.

Červený se do staronového angažmá těší. "Zahrát si znovu před hradeckými diváky bude skvělý pocit," prohlásil. "Jak na konci minulé sezony, tak v průběhu celé letní přípravy jsme byli s vedením klubu v kontaktu - mluvil jsem jak s trenéry, tak Jardou Bednářem, pány Kmoníčkem i (předsedou představenstva) Schönem. Hradec hraje každý rok v popředí tabulky a víceméně všechny v organizaci Mountfieldu znám a vím, jaké jsou nastavené cíle a koncepce," řekl Červený.

"Zároveň máme s manželkou dcerku a město Hradec se nám líbilo, byli jsme tady spokojení. To byly základní důvody, proč jsem se rozhodl pro návrat," dodal Červený.

Autoři | Foto Mounfiled HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Červený, Mountfield Hradec Králové, Rudolf Červený, HC Slovan Bratislava, Madeta Motor České Budějovice, Kontinentální hokejová liga, Brynäs IF, Aleš Kmoníček, Jaroslav Bednář, Švédsko, Gävle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Červený se po roce vrací do Hradce Králové  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.