Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Měli jsme Energii odskočit na víc gólů, lituje hradecký Frühauf

Nepovedený vstup do sezóny zaskočil hráče i fanoušky hradeckého klubu. Lvi nedokázali vyhrál v novém extraligovém utkání ani na čtvrtý pokus a klesli na poslední místo tabulky.

Hokejisté Hradce Králové podlehli ve 4. kole extraligy v Karlových Varech 3:6. Energie navázala na nedělní vítězství na ledě Sparty 2:1 a po úvodních dvou duelech bez bodu i bez gólu podruhé za sebou naplno bodovala. Hattrickem se na tom podílel útočník Ondřej Beránek. Osmadvacetiletý letošní mistr světa z Prahy se dočkal svých prvních bodů v sezoně. "Je to zásluha celého týmu, že jsme to nepoložili a pak jsme bránili. Dali jsme vedoucí gól na 4:3 a výborně jsme to uhráli. Moc si toho vážíme," řekl na pozápasové tiskové konferenci Ondřej Beránek.

Nový kouč Západočechů Pavel Patera včera poprvé slavil doma. Ne všechno podle něj bylo ale v zápase na pochvalu. "Ve druhé třetině jsme tahali za kratší konec, tam to mohlo být daleko horší. Ale byli jsme schopní hlavně v přesilovce se vrátit do zápasu, což bylo velice důležité, protože na přesilovkách jsme hodně zapracovali. Z jakého důvodu jsme dnes tak vlažně nastoupili do zápasu a i do druhé třetině, nevím, protože jsme byli vždy všude o kousek později než soupeř. Velmi dobrý pohyb soupeře nás nutil k chybám a pustili jsme ho ve druhé třetině k obratu. Museli jsme si vzít time, trošku vyfouknout a kluky uklidnit. První dva zápasy jsme byli o něco lepší než soupeři. Ale nebyli jsme schopní dát ani gól a vyhrát," řekl po zápase novinářům kouč domácího týmu David Moravec.

Podle hradeckého trenéra se zápas lámal ve druhém dějství. "Po vyrovnané první třetině jsme měli dobrý dobrý nástup. Myslím, že nejsem příliš drzý, když řeknu, že jsme měli odskočit o více gólů, než jenom o dva. Potom přišly momenty, kdy jsme se nechali velice hloupě vyloučit, ale i přesto jsme začali oslabení naším přečíslením a šancí. Nedali jsme jí, následně jsme dostali trošičku nešťastný gól a potom v dalším oslabení se zápas srovnal. Soupeř se dostal na koně, začal lépe jezdit a my jsme od naší hry ve druhé třetině ustoupili. Třetí třetina už byla vyrovnanější, my v ní dostaneme přesilovku, ale v rozhodujícím okamžiku při střelbě zlomíme hokejku. Nevím, co k tomu mohu říct. Je vidět, že hráči bojují, ale potřebujeme ty úseky přetavit ve více branek. Měli jsme odskočit na čtvrtý pátý gól," řekl zklamaný trenér Peter Frühauf.

Lvi čeká další herní test už zítra, na svém ledě v ČPP Aréně přivítají od osmnácti hodin kladenské Rytíře.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se souhlasem HCHK

Štítky HCHK, Karlovy Vary, Lvi, Hradec Králové, extraliga, hokej, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měli jsme Energii odskočit na víc gólů, lituje hradecký Frühauf  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.