Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trenérská výzva nám dala naději a vyplatila se, radoval se po zápase Martinec

Hokejisté Hradce Králové uhájili domácí tvrz. Ve třetím utkání čtvrtfinále play off porazili na domácím kluzišti Pardubice 2:1 po samostatných nájezdech a snížili stav série na 1:2 na utkání. V osmé sérii rozstřelu rozhodl svým druhým úspěšným pokusem obránce Tomáš Pavelka.

Diváci zažili na hradeckém stadionu dlouhý hokejový večer, který rozhodly až nájezdy. Konkrétně osmá série a trefa Tomáše Pavelky mezi betony Romana Willa. "Všichni kluci tady jsou šikovní, takže myslím, že nájezd by mohl jet kdokoli. Konečně z toho máme dobrý pocit. Měli jsme chuť a taky nám pomohl divácký faktor, atmosféra byla fantastická a fanouškům za to děkujeme," vzkázal třicetiletý zadák Tomáš Pavelka.

Podle hradeckého kouče bylo důležité, že Lvi dokázali zkrotit pardubické útoky v oslabení. "Byla to tuhá bitva jako v předešlých zápasech. Podali jsme zase týmový soudržný výkon. Důležité bylo, že jsme ubránili spoustu oslabení, takže velký kredit hráčům, kteří je hrají. Myslím si, že nájezdy do play off nepatří, ale po nás je to důležitý bod. S pokorou se připravíme na další zápas," řekl trenér Mountfieldu Tomáš Martinec. Ke konci zápasu si po gólu pardubického Pauloviče vzalo vedení Hradce trenérskou výzvu a vyplatilo se. Sudí gól neuznali. "Trenérská výzva? Nevím, jestli se k tomu můžu vyjadřovat, ale myslím si, že my i celý stadion viděli, že tam byl nepotrestaný faul na brankáře. Mysleli jsme si, že to rozhodčí vidí, jsou tam čtyři, ale bohužel. Vzali jsem si coach challenge a myslím, že správně posouzeno. Byl to samozřejmě důležitý moment v zápase a dal nám naději vyhrát," řekl Martinec.

Pardubice padly poprvé v sérii. "Viděli jsme zase velmi kvalitní utkání. Byl to vyrovnaný boj a já si myslím, že se to bude prolínat celou sérií. Dnes se to prostě přiklonilo k Hradci a na nájezdy vyhrál. My se připravíme na zítra na další výborný zápas a věříme, že to převrátíme na naší stranu," věří pardubický kouč Marek Zadina.

To, že diváci viděli na hradeckém zimním stadionu vyrovnanou bitvu potvrdili i sami hráči. "Bylo to asi jasné před sérií, že to bude vyrovnané a bude se počítat každý gól. Dneska jsme měli využít nějakou přesilovku, měli jsme to tam na lopatě. V nájezdech taky, já s Kaulym. Ty nájezdy ale už jsou vabank, je to padesát na padesát, komu to zrovna vyjde. Oni v tom byli šťastnější, ale byl to vyrovnaný zápas," řekl novinářům Lukáš Sedlák.

Čtvrtá bitva play off extraligy začíná na hradeckém zimním stadionu v osmnáct hodin. 

Branky a nahrávky: 42. R. Pavlík (Miškář, Lalancette), rozhodující sam. nájezd T. Pavelka - 48. R. Kousal (Radil, Košťálek). Rozhodčí: Hradil, Vrba - Špůr, Rampír. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Sestavy:

Hradec Králové: Pařík - Blain, Freibergs, Pláněk, T. Pavelka, McCormack, Kalina, Jank - Jasper, Tamáši, Perret - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Šťastný, Estephan, Eberle - Miškář, Lalancette, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála - Hyka, L. Sedlák, Pánik - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - M. Kaut, A. Musil, Paulovič - Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Ohodnoť článek

Foto HCHK

Štítky extraliga, play off, HCHK, Dynamo, Hradec, Pardubice, hokej, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenérská výzva nám dala naději a vyplatila se, radoval se po zápase Martinec  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.