Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Mountfield HK se může po derby vyšvihnout do čela tabulky. Pardubice mají úplně jiné starosti

První východočeské derby sezóny bude hlavním lákadlem pátečního programu 13. kola hokejové extraligy. Domácí Hradec Králové se po něm může vyšvihnout zpět do čela tabulky. Hosté z Pardubic mají zcela jiné myšlenky a potřebují ukončit velmi nepovedenou sérii čtyř zápasů bez bodového zisku, jež stála místo trenéra Miloše Holaně. Nahradil ho Břetislav Kopřiva.

Utkání pod Bílou věží je beznadějně vyprodané. „Na celém týmu je znát, že se derby blíží. Těší se na něj hráči, ale i realizační tým. Pohltí to všechny, celý Hradec je na nohách. Jde o specifické utkání, které je větší a významnější než ta ostatní. Bude to velký svátek a určitě i velký zápas,“ uvedl trenér domácích Tomáš Martinec.

Uspět touží i s ohledem na fakt, že poslední zápas v Mladé Boleslavi se Mountfieldu nepovedl. „I proto moc chceme vyhrát. Budeme toho chtít dosáhnout naším hokejem a nepřizpůsobovat se hře Pardubic, takže chceme být hodně aktivní,“ nastínil Martinec.

Čtyřzápasová série bez bodu s hrozivým skóre 5:23 přinesla v Pardubicích změnu na trenérském postu. „Shodou okolností pojedu k prvnímu utkání do Hradce Králové, kde jsem hrál i trénoval dlouhou dobu. Působil jsem zde ve všech možných funkcích. Na derby se těším a zároveň respektuji sílu Mountfieldu. Chceme se na zápas důsledně připravit a uspět,“ řekl nově jmenovaný pardubický kouč Kopřiva.

Zajímavosti

  • Pardubice povede poprvé dočasný trenér a dosavadní skaut Dynama Břetislav Kopřiva, který nahradil odvolaného Miloše Holaně.
  • Od roku 2013, kdy Mountfield přešel s licencí na extraligu do Hradce Králové, sehrál ve východočeském derby s Pardubicemi 20 zápasů s bilancí 12 výher v základní hrací době, dvou výher v nastavení, dvou proher v prodloužení a čtyř porážek v 60 minutách.
  • Mountfield vyhrál doma v této sezoně všech sedm zápasů a ztratil jediný bod.
  • Dynamo čtyřikrát za sebou nebodovalo při skóre 5:23 a prohrálo pět z posledních šesti duelů.
  • Slovenský útočník Lukáš Cingel z Hradce Králové může sehrát 200. zápas v české extralize.
  • Hradec Králové se s Pardubicemi utkal v srpnu v přípravě na domácím Mountfield Cupu a vyhrál 4:2.

Nejproduktivnější hráči: Petr Zámorský 12/11 (4+7) - Petr Sýkora 13/8 (4+4).

Statistiky brankářů: Brandon Maxwell 1,47 a 94,17, Jaroslav Pavelka 2,20, 90,91 a jednou udržel čisté konto - Ondřej Kacetl 3,37, 89,46 a jednou udržel čisté konto, Milan Klouček 4,02 a 85,90.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky hokej, zápas, Mountfield HK, Dynamo Pardubice, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, trenér, Extraliga ledního hokeje, Miloš Holaň, Tomáš Martinec, BK Mladá Boleslav, Petr Sýkora, Lukáš Cingeľ, Petr Zámorský

Mountfield HK se může po derby vyšvihnout do čela tabulky. Pardubice mají úplně jiné starosti  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.