Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Hradce Králové absolvovali první trénink na ledě před novou sezonou

Královéhradečtí hokejisté zahájili finální fázi přípravy na novou extraligovou sezonu. Kouč Tomáš Martinec měl k dispozici téměř kompletní sestavu. Na ledě ale chyběli dopingoví hříšníci a Bohumil Jank, který se po zranění chystá na sezonu individuálně.

Na ledě byli obhájci stříbrných medailí poprvé včera. „Začali jsme v neděli a budeme teď mít čtyři tréninky na zapracování, kluci si zvykají na výstroj. Vedle toho ještě jezdí na testy VO2max a v pátek budeme mít Wingate testy. Od čtvrtka bychom se už chtěli připravovat v tempu, pracovat na systému a chystat se na sezonu," řekl po tréninku hlavní kouč týmu Tomáš Martinec.

Na ledě chyběl pouze obránce Bohumil Jank. Ten trénuje po zranění z konce minulého ročníku individuálně. „Všichni ostatní kluci trénují. Tedy kromě těch, u kterých čekáme, jak to celé dopadne," sdělil Martinec. Na ledě tedy chyběli i dopingoví hříšníci Graeme McCormack, Martin Štohanzl a Kevin Klíma.

S týmem také trénují i brankář Tomáš Vomáčka, který po konci v zámoří hledá angažmá, a mladý obránce Tomáš Hamara, syn asistenta trenéra. Realizační tým má nového asistenta trenéra Petera Frühaufa, který nahradil Petra Svobodu.

Do klubu se vrátil bývalý slovenský zadák po sedmi letech. „Jsem rád, že naši nabídku přijal, přestože zůstává u slovenského A-týmu. Věřím, že nás zase obohatí o své postřehy a pohled na hokej, který si myslím, že máme hodně podobný. O vedení tréninků se budeme střídat," řekl Martinec.

Jarní posily jsou už s týmem

Pod Bílou věž už dorazily všechny jarní posily. Novými tvářemi v týmu jsou brankář Patrik Bartošák (Lahti), obránci Tomáš Pavelka (Rauma), Ralfs Fribergs (Litvínov) a útočníci David Šťastný (Mladá Boleslav), Alex Tamáši (Banská Bystrica) a Evan Jasper (Bietigheim).

Ti všichni zaplní mezery po odchodu týmových opor Matěje Machovského, Jakuba Lva nebo Lukáše Cingeľa. Mužstvo opustili i Mislav Rosandič a Ethan Werek. V týmu nebudou už ani Richard Nedomlel a Kelly Klíma, kteří se na konci uplynulého ročníku "papírově" do Hradce Králové vrátili.

I přesto, že se hradečtí Lvi tentokrát nekvalifikovali do Ligy mistrů, zápasovou přípravu budou mít opět velmi pestrou. Postupně vyzvou devět soupeřů. Z České republiky bude ale pouze ten první. Už ve čtvrtek 10. srpna se hradecký Mountfield postaví partnerskému Kolínu.

15. srpna nastoupí proti s Banské Bystrici. Dále se Lvi popasují s účastníky mezinárodní rakouské soutěže Fehérvárem a vídeňskými Capitals, dále s Eisbären Berlín a trojicí elitních švýcarských celků - Zugem, Ženevou a Ambri-Piottou. S nimi se hráči potkají pod Alpami v Sursee, s Zugem a Ambri-Piottou půjde o turnajovou prověrku.

„Řekl bych, že zápasy máme přesně tak, jak jsme chtěli. Sháněli jsme co nejkvalitnější týmy, které nás hodně prověří a ukážou, jak na tom jsme. Pojedeme na turnaj do Švýcarska, kde se budeme moci poměřit s top týmy v Evropě. Důležité je, abychom byli všichni zdraví a mohli to odehrát v co nejkompletnější sestavě," dodal Martinec.

Přípravná útkání:
Čtvrtek 10. srpna: Mountfield Hradec Králové - Kolín (17:00),
úterý 15. srpna: Mountfield Hradec Králové - Banská Bystrica (17:30),
čtvrtek 17. srpna: Mountfield Hradec Králové - Vídeň (17:30),
středa 23. srpna: Zug - Mountfield Hradec Králové (19:00, utkání se odehraje ve Švýcarsku),
čtvrtek 24. srpna: Servette Ženeva - Mountfield Hradec Králové (19:00, utkání se odehraje ve Švýcarsku),
sobota 26. srpna: Mountfield Hradec Králové - Ambri-Piotta (18:30, utkání se odehraje ve Švýcarsku),
pátek 1. září: Mountfield Hradec Králové - Eisbären Berlín (17:00),
čtvrtek 7. září: Fehérvár - Mountfield Hradec Králové ( utkání se odehraje ve Vídni),
pátek 8. září: Vídeň - Mountfield Hradec Králové

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Jan Vavřina- Mountfield HK

Štítky Mountfield Hradec Králové, trénink, Tomáš Martinec, Bohumil Jank, hokej, Švýcarsko, Vídeň, Zug, Banská Bystrica, Eisbären Berlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce Králové absolvovali první trénink na ledě před novou sezonou  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.