Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradeckým hokejistům skončila suchá příprava. Trénovat na ledě začnou ještě v červenci

Hradeckým hokejistům skončila letní příprava a užívají si zaslouženého volna. To jim potrvá do 24. července, kdy je čeká první trénink na ledě. Letní dril A týmu trval zhruba měsíc a půl. Mezi hráči tento způsob přípravy nepatří mezi nejoblíbenější.

Kvůli předchozímu dlouhému ročníku nejvyšší hokejové soutěže u nás začala suchá příprava o něco později. I proto bylo třeba zvolit o něco vyšší tempo, než na které jsou zvyklí. Do prvního tréninku mimo zimní stadion nastoupili 22. května.  

„Kluci přípravu odmakali, jsem s jejich prací spokojený. Nejvíce jim dal zabrat Milíř, tak je to vlastně každý rok,“ uvedl v tiskové zprávě kondiční trenér Mountfieldu Michal Tvrdík. Milíř je pro hokejisty z Hradce Králové tradiční disciplínou, během které musí vyběhnout na kopec ve Vysoké nad Labem.

Během šesti týdnů jsme se snažili zlepšit schopnosti hráčů jako jsou hbitost, zrychlení, síla, odolnost a vytrvalost,“ dodává trenér. Letní přípravu Mountfield zakončil akcí Gladiator Race s fanoušky. Mimo jiné museli hráči podstoupit i výšlap na Sněžku.  

V současné době mají hokejisté volno a sejdou se 23. července. Hned následující den půjdou na led. Zároveň budou muset projít fyzickými testy. Ten má každý hráč sestavený individuálně.  

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky hokejista, Mountfield Hradec Králové, Michal Tvrdík, suchá, letní, příprava, trénink, léto, hokej, kondice, kondiční, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradeckým hokejistům skončila suchá příprava. Trénovat na ledě začnou ještě v červenci  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.