Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladí hradečtí hokejisté se chystají na začátek nové sezony

Na led už se vrátily postupně všechny kategorie hradeckých hokejistů. Začalo to od nejstarších. Červenec byl poněkud volnější a děti trénovaly individuálně. V současné době se už připravují na start nové sezony.

V polovině července začali junioři a dorostenci s fyzickými testy stejně tak, jako A-tým. Nejstarší žáci z osmé a deváté třídy se obdobně jako dorostenci a junioři objevili na tréninku poprvé v pátek 22. července. Zpočátku byly pro mladší ročníky nachystány dobrovolné tréninky. Ostré pak odstartovaly od soboty 30. července.

Pro Lvíčata nyní nastává s novým měsícem a zvyšujícím se počtem tréninků i zpestření v podobě společných akcí. Osmá třída odjela už v pondělí na soustředění do Deštného v Orlických horách. Zítra vyjede na to samé místo také čtvrtá třída.

Další kategorie budou trávit soustředění formou příměstského tábora pod Bílou věží. „Z posledních let máme s těmito tábory skvělé zkušenosti, i od rodičů jsme měli pozitivní zpětnou vazbu. Oni přivezou hráče ráno na stadion a večer si pro ně přijedou. Mezitím je pro ně připraveno celodenní vyžití a pestrý program. Nejmenší hokejisti z první a druhé třídy vyrazí třeba také na výlet do ZOO,“ přibližuje náplň letních dní vedoucí sportovních tříd Martin Stehno.

Do nabitého programu už by se příměstské tábory nevešly akademii. Junioři a dorostenci už mají za sebou úvodní utkání přípravy a další je čekají. Ve čtvrtek vyrazil dorost na čtyřdenní turnaj do Třince. V nadcházejícím týdnu čeká juniory třídenní Hejtmanský pohár v Karlových Varech. „V sobotu 20. srpna budeme pořádat také jeden turnaj, a to pro žáky osmých tříd. Podobné akce vždy zpestří přípravu od klasických přáteláků, na turnaje vyrazí skoro všechny kategorie,“ pokračuje hradecký kouč.

Oblíbený kurz ledního hokeje pro nejmenší bruslaře se rozjede už brzy. „Počítáme s tím, že po vzoru předchozích let se základna rozběhne na konci září. Její start tentokrát nebude spojen s akcí Pojď hrát hokej, svaz se ji rozhodl posunout na přelom října a listopadu,“ doplňuje Martin Stehno s tím, že tréninky by měly probíhat tradičně ve čtvrtek odpoledne a v neděli ráno.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Hradec Králové, Mountfield HK, Lvíčata, sezona, led, příprava, turnaje, hokejista, trénink, HC Oceláři Třinec, HC Energie Karlovy Vary, Deštné v Orlických horách, Bílá věž (Hradec Králové)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí hradečtí hokejisté se chystají na začátek nové sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.