Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradečtí Lvi se vrátili zpět na led. Fyzické testy jsou už minulostí

Ne moc oblíbenou letní přípravu na suchu, už mají hokejisté hradeckého Mountfieldu za sebou. Trvala přesně dva měsíce. Následoval zasloužený oddych, který hráči využili k dovoleným a strávení času se svými blízkými. V pátek se sešli po dvoutýdenním odpočinku opět na ledě.

Kompletní kádr, včetně hráčů ze zahraničí, těch s individuální přípravou a nových posil, se hlásil hned v pondělí 18. července. Předtím, než vyjeli svěřenci Tomáše Martince na led, si trenéři museli prověřit, jak na tom jsou hráči po dovolené s fyzičkou. Část hráčů odjela hned v pondělí do Trutnova, kde absolvovala fyzické testy VO2max, ostatní prošli těmito testy ve středu. „Hodnota VO2max odhalí, jaké je maximální množství kyslíku, které hráčovo tělo dokáže využít během fyzické aktivity,“ je uvedeno na klubovém webu.

V úterý absolvovali všichni hráči Wingate test, jehož výsledky ukazují maximální dosažený výkon, index únavy a další. Hráč musí po dobu půl minuty udržet na bicyklovém ergometru maximální tempo. Zvládnout to musí každý. „Jsou to profíci, vědí, že na sobě musí pracovat, protože je to jejich živobytí. Tak se k tomu staví a snaží se na to poctivě připravit,“ říká na úvod asistent trenéra Tomáš Hamara.

Po fyzických testech se hráči sešli v pátek na ledové ploše, kde jsou všichni jako doma. Od zítřejšího dne se začne na kluzišti trénovat pravidelně i ve více fázích. „Začátek je hlavně hodně o nabírání a bruslení. Často se dělají cvičení, která jsou vyloženě bruslařská. Pak se osvěží taktika a pilují se další věci,“ popisuje první dny na ledě bývalý kouč pražské Sparty.

Hradečtí Lvi odstartují sérii přípravných zápasů 9. srpna, kdy hostí tým Bratislava Capitals. „Chceme hrát hodně aktivně, aby to bylo zajímavé pro lidi. Aby náš hokej bavil, byl rychlý. Nechceme nikde stát a čekat,“ uvedl Hamara.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky led, hokej, Hradec Králové, Mountfield HK, testy, Mountfield Hradec Králové, Tomáš Martinec, HC Sparta Praha, IClinic Bratislava Capitals, Tomáš Hamara, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Lvi se vrátili zpět na led. Fyzické testy jsou už minulostí  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.