Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Poslední přípravný zápas se nedohrál. Gólman Olomouce byl pořezán bruslí na krku

Jde o druhý přípravný zápas, který se Hradci Králové nepodařilo dohrát do konce. První byl přerušen minulý týden poté, co se v Liberci propadl led. Ten včerejší byl ukončen po zranění olomouckého gólmana Branislava Konráda. Bruslí byl zasažen do krku a ošklivě pořezán.

Ke zranění došlo 7 minut a 46 vteřin před koncem třetí třetiny. Šlo o nešťastnou náhodu, při které Petr Koukal zajel bruslí do brankáře Konráda bruslí mimo výstroj. „Okamžitě byla přivolána lékařská pomoc, ruku k dílu přiložili i hráči na obou stranách,“ píše hradecký hokejový klub na svém webu. Po domluvě kapitánů s rozhodčími byl duel ukončen za stavu 3:1 pro Hradec Králové. O dalším zdravotním stavu svého brankáře olomoucký klub neinformoval. 

Jde o druhý nedohraný zápas přípravné série. Do konce se nepodařilo dohrát ani utkání v Liberci, kdy se propadl led. Rozhodčí zápas ukončili kvůli bezpečnosti hráčů přesně v půlce. V tu chvíli Mountfield prohrával 0:3. 

V rámci přípravných utkání Hradec Králové odehrál celkem deset utkání, prohrál dvě. Osudným se mu stalo výše zmiňované utkání na ledě Bílých Tygrů a první zápas v Kolíně. Hlavní extraligová sezóna pro hradecké hokejisty začíná přesně za týden, v pátek 10. září. Hrát se bude na ledě Liberce.  

V minulém ročníku bylo cílem Lvů probojovat se přímo do čtvrtfinále a následně postoupit mezi čtveřici nejlepších. Východočeši nakonec zakončili základní část se ziskem 89 bodů na 6. místě, přičemž na 4. příčku zaručující přímou účast ve čtvrtfinále jim chyběly 4 body. 

Do nové nejvyšší sezóny nastoupí hradečtí hokejisté v nových dresech. Opět budou střídat dvě varianty pro domácí a venkovní utkání. Na letošním výběru se podílejí i fanoušci. Hokejový klub jim nechal vybrat ze tří konečných variant. O té konečné rozhodli na sociálních sítích hlasováním. 

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield, HK, Hradec Králové, Olomouc, zranění, zápas, příprava, gólman, Branislav Konrád, HC Olomouc, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Petr Koukal, brusle, TJ SC Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední přípravný zápas se nedohrál. Gólman Olomouce byl pořezán bruslí na krku  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.