Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradečtí hokejisté vyrazili na první společný trénink i s novými posilami

Hokejisté Hradce Králové vyjeli včera na led, aby zahájili další část přípravy na nový extraligový ročník. Staronovému trenérovi Tomáši Martincovi se hlásila řada zahraničních posil. Na ledě scházel jen kapitán Radek Smoleňák, který si při tréninku mimo led obnovil zranění z loňského ročníku Tipsport extraligy.

Společný trénink byl podle Martince klasický. „Přestože jsme chodili přes léto na led, ne všichni kluci s námi trénovali, takže pro některé to bylo náročnější. Kluci mají novou výstroj, určitě budou mít otlaky z bruslí, ale teď je důležité, aby se o sebe postarali, byli zdraví a mohli trénovat,“ sdělil Martinec na klubovém webu.

V úvodním týdnu vyjedou Lvi na led hned sedmkrát. „První měsíc bude objem tréninků velký, postupně to ale budeme zkracovat, intenzita se bude zvyšovat a všechno půjde do rychlosti. Desátého září chceme být co nejlépe připraveni na start extraligy," uvedl Martinec.

V letošním ročníku bude novinka. Je o jeden tým v tabulce více a bude se konat přímý sestup posledního o patro níž.

Hradecké hokejisty čeká v současné době jedenáct přípravných zápasů. První odehrají ve čtvrtek 5. srpna proti partnerskému týmu v první lize Vrchlabí. Generálkou na 1. kolo extraligy bude ve čtvrtek 2. září zápas s Olomoucí.

Hráči doufají, že hokej už nebude bez fanoušků. Situace je nadále nejistá. „Mě zajímá, jestli budou fanoušci, což zase nikdo neví. Doufám, že ano, už je to trošku na palici. Ale na tohle jsme malí páni,“ říká útočník Petr Koukal.

Východočechy povede sedmačtyřicetiletý Martinec, který byl koučem u týmu už v letech 2018 až 2020. V průběhu druhé sezony se přidal Vladimír Růžička, který se pak týmu zhostil sám. V nadcházejícím ročníku povede Lvy Martinec společně s Ladislavem Čihákem a Petrem Svobodou.

Pod Bílou věží skončili brankář Marek Mazenec,obránce Dominik Graňák a útočník Vladimír Růžička mladší. Místo nich dorazily zahraniční posily. Brankář Henri Kiviaho, obránce Graeme McCormack a útočníci Ahti Oksanen, Christophe Lalancette nebo Patrik Lamper. V obraně nasoupí Petr Kalina.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mountfield HK

Štítky extraliga, trénink, Mountfield HK, Tomáš Martinec, hokejista, Extraliga ledního hokeje, Mountfield Hradec Králové, Radek Smoleňák, Vladimír Růžička, HC Olomouc, HC Stadion Vrchlabí, Petr Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí hokejisté vyrazili na první společný trénink i s novými posilami  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.