Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přestoupí tahoun Votroků už letos v zimě? Cítím, že nastal ten čas, říká Adam Vlkanova

Fotbalisté Hradce Králové mají v letošní sezoně jednoho jednoznačného lídra. Adam Vlkanova nasázel během první poloviny aktuální sezony sedm branek, tedy takový počet, který se mu povedl v posledních dvou sezónách vždy až v konečném zúčtování. Jeho letošní forma je tak viditelně největší a se začínající zimní pauzou se tak otevírá opět jedno ožehavé téma: Vykoupí někdo hradeckého rychlonohého záložníka zpod Bílém věže už nyní?

Od sezony 2015/16 patří pětadvacetiletý Adam Vlkanova k nejvytěžovanějším hráčům hradecké ofenzivy. V letošní sezoně se pak jeho pozice přesunula už k podtitulu nepostradatelný. V drtivé většině zápasů v podzimní části letošního ročníku byl Vlkanova vždy na hřišti jedním z nejviditelnějších. Kromě toho, že sedm branek dal, tak dalších několik připravil a defenziva soupeřů ho začala brát pochopitelně jako nejhlavnější hradeckou zbraň. Z toho ale pramenil na hřišti v některých situacích volnější prostor pro další spoluhráče Vlkanovy. I když Votroci nakonec body v podzimní části ve svém temnějším obdobích ztráceli, nakonec jsou ve druholigové tabulce přes zimu pátí, a to pouze se ztrátou jednoho bodu na barážovou pozici. 

S blížícím se přelomem roku, kdy začíná napříč všemi českými fotbalovými kluby zimní dril, se otevírá opět i otázka přestupů. A o Vlkanovu bude zájem, stejně tak jako v létě před aktuální sezonou a už i v období předtím. "Chtěl bych postoupit do ligy s Hradcem, ale na druhou stranu už cítím, že nastal ten čas na změnu. Kdyby přišla nabídka z ligového týmu, který nebude hrát o padáka, ale třeba někde ve středu tabulky, tak bych o to měl velký zájem. Záleží ale potom, jak se domluví kluby. Momentálně už opět něco v jednání je, ale záleží skutečně na tom, jestli se dohodnou obě vedení," říká ze začátku prosince Vlkanova.

V Hradci ho v situaci, kdy by o něho byl zájem z ligy, drží především jeho vysoká smluvní tržní cena. Mluví se něco okolo čtyřech až pěti milionech korun. Možná i více. Tedy o částce, za kterou se zase tak často hráči ze druhé nejvyšší ligy nevykupují. Vlkanova si ale v posledních letech a především v první polovině aktuální sezony udělal jméno. "Můj přestup už teď v zimě možný je, ale jestli i reálný? To ještě nevím, to se opravdu rozhodne až v dalších týdnech. Jedno ale naopak vím určitě, pokud bych už teď Hradec opustil, chci se sem ještě ke konci své kariéry vrátit. A zůstat tu potom i nejen jako hráč," zakončuje pro hradecké fanoušky příznivou zprávou Adam Vlkanova. Jakým směrem se bude ubírat jeho nadcházející část kariéry?

Ohodnoť článek

Autoři | Foto www.fchk.cz

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, Adam Vlkanova, přestup, zima, Bílá věž (Hradec Králové), Temné období

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestoupí tahoun Votroků už letos v zimě? Cítím, že nastal ten čas, říká Adam Vlkanova  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.