Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Votroci porazili béčko Sparty 3:2

Předposlední utkání letní přípravy nezačalo pro Votroky dobře, béčko Sparty poslal do vedení Radim Prokopec. Pohotovým gólem Adama Vlkanovy, krásnou trefou Filipa Zorvana a přesnou hlavičkou Kristiana Zbrožka však domácí zápas otočili. Hosté už jen snížili na konečných 3:2.

Hradečtí od úvodu více drželi míč, mladí sparťané ale jejich kombinace stačili zachytávat a spoléhali na brejky. Vyplatilo se jim to v 8. minutě, když Christian Frýdek vyslal přihrávkou za obranu do samostatného úniku Radima Prokopce a ten prostřelil Radima Ottmara. 1:0 pro hosty.

Votroci mohli zahrozit po přímém volném kopu Jiřího Kateřiňáka od levé postranní čáry. Na jeho centr jen o centimetry nedosáhl hlavičkující Adam Vlkanova. Dalekonosná střela Miloše Kopečného o chvíli později mířila příliš vysoko a na Vlkanovův centr o kousek nedoskočil Filip Zorvan.

Ve 24. minutě se domácí dočkali. Přetažený Kateřiňákův centr z rohového kopu dopadl k nohám Vlkanovy, ten se rychle zorientoval a křížnou střelou překonal Huga Jana Bačkovského. 1:1. O tři minuty později vystihl Erik Prekop nepřesnou přihrávku sparťanů, přihrál volnému Zorvanovi a ten pohotovým obloučkem přehodil gólmana hostů. 2:1 pro domácí.

Třetí gól Votroků přinesla opět standardní situace. Kateřiňák načechral oblouček do vápna z přímého volného kopu od postranní čáry, nejvýš se ve změti hráčů vyšplhal Kristian Zbrožek a lehkým trknutím hlavou překonal Bačkovského. 3:1.

Oba soupeři do druhé půle prostřídali, o první nebezpečnou akci se však postarali hráči, kteří měli v nohách první pětačtyřicetiminutovku. Vlkanova udržel míč, přihrál před šestnáctku Robertu Juklovi a jeho tvrdá střela slušně protáhla Jana Čtvrtečku. Hlavička Filipa Firbachera po pěkném centru Davida Doležala mířila o chvíli později jen kousek vedle brány.

V 60. minutě se Votroci dostali hned do dvou vyložených šancí. Jakub Šípek důrazně vybojoval míč, obstřelil Čtvrtečku, míč ale narazil jen do tyče. Od ní se odrazil přímo k Vlkanovovým nohám, jeho dorážku ale na brankové čáře zastavil skluzující obránce. Krátce nato se ale díky nedorozumění v hradecké obraně zmocnil míče Kristian Flak a prostřelil Patrika Vízka. Bylo to zase jen o gól.

V 75. minutě měl po pěkné přihrávce Vukadina Vukadinoviće velkou šanci Youssouf Dao, na poslední chvíli k němu ale přistoupil Michael Ptáček a jeho střelu srazil několik centimetrů vedle tyče. S Flakovou tvrdou ránou si poradil Patrik Vízek a Prokopcovu střelu z otočky zblokoval Jan Kvída. Závěrečný tlak soupeře tak Hradečtí ustáli a vyhráli 3:2.

FC Hradec Králové - AC Sparta Praha B 3:2 

Branky: 24. Vlkanova, 27. Zorvan, 37. Zbrožek – 8. Prokopec, 61. Flak. Rozhodčí: Pechanec – Myška, Melichar. ŽK: 73. Burda. 420 diváků.

FC Hradec Králové: Ottmar (46. Vízek) – Kopečný, Zbrožek (46. Kvída), Martinec (61. Ptáček), Urma – Jukl, Kateřiňák (46. Soukeník) – Procházka (22. Doležal), Zorvan (46. Šípek), Vlkanova (61. Bičiště) – Prekop (46. Firbacher).

AC Sparta Praha B: 1. poločas: Bačkovský – Gabriel, Plechatý, Sváta, Šnajdr – Palečko, Červak – Fortelný, Ch. Frýdek, Ambler – Prokopec. 2. poločas: Čtvrtečka – Konopásek, Piško, Burda, Dudl – Šimáček, Cabadaj – Flak, Patrák (66. Prokopec), Vukadinović – Dao.

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky FC Hradec Králové, AC Sparta Praha, fotbal, příprava, Adam Vlkanova, Filip Zorvan, Patrik Vízek, Christian Frýdek, Radim Ottmar, Miloš Kopečný, Erik Prekop, Youssouf Dao

Votroci porazili béčko Sparty 3:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.