Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec se po zápase v Brně stěhuje na čtvrté místo

V rámci 27. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže Hradec Králové v Brně opět ochutnal hořkost porážky. Zbrojovka v zápase udeřila hned dvakrát.

Začátek utkání přitom pro hostující Votroky vypadal slibně. V první výraznější šanci se ocitl, v posledních zápasech aktivní Adam Vlkanova. V sedmé minutě se po centru na jeho kopačky snesl míč a Vlkanova ho tvrdou ranou poslal přímo nad branou domácí Zbrojovky, kterou střežil brankář Floder. Ten si, ale s tímto pokusem poradil, následně se v příležitosti ocitla i ofenziva Brna. O problémy před brankou hradeckého Ottmara se postaral Štepanovský. Jeho individuální akce vyšla nakonec vniveč, dobíhající Šumbera si neporadil s přihrávkou a s této šance tedy nakonec nebylo nic.

I přes tuto šanci se Hradec opět dokázal dostávat před brněnského golmana Flodera. Nejprve pálil mimo Zorvan, střelec golu v minulém zápase proti Českým Budějovicím. Ve velké šanci se ocitl i velice aktivní Adam Vlkanova. Těsně minul pravou tyč, je nutno podotknout, že pálil z prvního doteku s míčem.

V závěru poločasu přišel pro Votroky šok. Ve čtyřicáté druhé minutě hradecký brankář Ottmar nešťastné podklouzl a přiměl tak fanoušky Zbrojovky Brno k radosti. Do sítě merunu bezproblémů nasměroval Peter Štepanovský. Pokud si někdo myslel, že větší smůla Votroky již potká nemůže, šeredně se zmílil. Unikající Pochlopníka musel s pomocí faulu zastavit Jakub Martinec, za tento zákrok si vykoledoval červenou kartu.

Do druhé půle zápasu svěřenci trenéra Frťaly, ale rozhodně nevstupovali jako s prohrou smířený tým. Se svou dalekonosnou střelou se vyrazil, nikdo jiný než Adam Vlkanova. O krásnou střelu se na druhé straně travnatého pole postaral autor prvního gólů Štepanovský. Ottmar byl však připraven a následně zpacifikoval i střely vyslané z kopaček Růska a Přichystala. Na doklepnutí brněnského Štepanovskeho byl už krátký. Brno tedy doma zvítězilo 2:0 a posunulo se před Hradec Králové na třetí místo.

Propad na čtvrté místo pro Votroky, ale ještě nemusí být konečný. O příčku níže je může poslat Ústí nad Labem, které zítra nastoupí proti Varnsdorfu. 

Autoři

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, Brno, FC Hradec Králové, HC Kometa Brno, Adam Vlkanova, Peter Štepanovský, FC Zbrojovka Brno, SK Dynamo České Budějovice, FK Ústí nad Labem, FK Varnsdorf, Jakub Martinec

Hradec se po zápase v Brně stěhuje na čtvrté místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.